کورسیا گامی مهم در پایداری محیط زیست

شماره :
45386
یکشنبه 1403/08/13 ساعت 08:10

از پیشنهاد صفحه «کورسیا گامی مهم در پایداری محیط زیست» به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در این صنعت هوانوردی

کورسیا گامی مهم در پایداری محیط زیست

 

 

در سال‌های اخیر، صنعت هوانوردی به دلیل نقش مهم آن در تغییرات آب و هوایی، مورد توجه جهانی قرار گرفته است. در این راستا، سازمان بین‌المللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) برنامه‌ای را با نام کورسیا به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در این صنعت هوانوردی تصویب کرده است.

به گزارش کن نیوز؛  برای بررسی دقیق‌تر این برنامه و چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی صنعت هوانوردی ایران در این زمینه، گفت‌وگویی با آقای محمد سعید نورمحمدی، مسئول برنامه مشترک کورسیا در هواپیمایی آتا انجام دادیم.

هدف اصلی برنامه کورسیا چیست ؟

برنامه کورسیا با هدف کاهش آلودگی هوا ناشی از پروازهای بین‌المللی طراحی شده است. این برنامه قصد دارد میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در صنعت هوانوردی را ثابت نگه دارد و تا سال ۲۰۵۰ به نصف کاهش دهد. برای رسیدن به این هدف، کشورهای عضو باید در زمینه توسعه فناوری‌های جدید مانند سوخت‌های پایدار سرمایه‌گذاری کنند و از آن‌ها استفاده کنند. از سال ۲۰۲۷، شرکت‌های هواپیمایی ایرانی نیز موظف به رعایت قوانین این برنامه در تمامی پروازهای بین‌المللی خود خواهند بود.

هواپیمایی آتا از چه زمانی به برنامه مشترک کورسیا ملحق شده است ؟

هواپیمایی آتا از سال ۲۰۱۹ به برنامه کورسیا پیوسته است. یعنی از آن سال، این شرکت موظف شده است که میزان آلودگی ناشی از پروازهای بین‌المللی خود را محاسبه کرده و گزارش آن را به سازمان هواپیمایی کشوری ارائه دهد. این گزارش‌ها در نهایت به سازمان جهانی هواپیمایی کشوری (ایکائو) ارسال می‌شود تا در چارچوب برنامه کورسیا مورد بررسی قرار گیرند.

کشور ایران در کورسیا چه جایگاهی دارد ؟

ایران هنوز به صورت داوطلبانه به برنامه کورسیا نپیوسته است. این در حالی است که بسیاری از کشورها از سال ۲۰۱۹ به طور داوطلبانه به این برنامه پیوسته‌اند. با این حال، بر اساس قوانین بین‌المللی، همه کشورها از جمله ایران موظف هستند تا سال ۲۰۲۷ به برنامه کورسیا بپیوندند و پروازهای بین‌المللی خود را مطابق با الزامات این برنامه انجام دهند.

چه آینده‌ای را برای کورسیا در جهان متصور هستید؟

با توجه به اینکه ایکائو موضوع کورسیا و آلایندگی را با حوزه مالی و تجاری شرکت های هواپیمایی مرتبط کرده است شرکت های هواپیمایی موظف به پرداخت جریمه در ازای آلایندگی خواهند بود و همین موضوع ایرلاین ها را نسبت به کاهش و منترل میزان آلایندگی مصصم خواهد نمود.  پیش‎بینی شده است که کورسیا حدود ۲٫۵ میلیارد تن کربن‎دی‎اکسید را میان سال‎های ۲۰۲۱ و ۲۰۳۵، با میانگین سالانه ۱۶۴ میلیون تن، کاهش خواهد داد.

برنامه هواپیمایی آتا برای کورسیا چیست؟

هواپیمایی آتا به برنامه کورسیا اهمیت زیادی می‌دهد. مدیرعامل این شرکت، آقای پازوکی، شخصاً به این برنامه علاقه‌مند هستند و مطالعات تخصصی در این زمینه داشته‌اند. همچنین، کارگروه کورسیا در هواپیمایی آتا بسیار فعال است و در همایش‌ها و سمینارهای مرتبط شرکت می‌کند.

چه برنامه هایی در راستای توسعه آموزشی کورسیا در کشورمان انجام شده است؟

خوشبختانه دفتر منطقه خاورمیانه ایکائو اقدامات مثبت و ارزنده ای در زمینه آموزش برنامه انجام داده و اخیرا دوره حرفه ای و پیشرفته آموزشی کورسیا با حضور نمایندگانی از کشور قطر و همچنین نمایندگان تمامی ایرلاین های ایرانی برگزار گردید. این در حالی است که هزینه شرکت در این دوره ها در اروپا به بیش از ۱۸۰۰ دلار نیز می رسد ولی با توجه به نگاه ویژه سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به کورسیا این دوره پیشرفته در تهران برگزار و نتایج مطلوبی نیز بهمراه داشت.

photo_2024-11-02_14-08-53

photo_2024-11-02_14-08-51

X