کمبود بلیت؛ بازی دوباره شرکت های هوایی در آستانه نوروز
بازار بلیت شب عید هواپیما همچنان در وضعیت نابسامانی به سرمی برد. هم بلیت هواپیما با قیمت سرسام آوری عرضه می شود هم بلیت کمیاب است.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، از اواسط دی ماه که قیمت بلیت های هواپیما با افزایش روبه رو شد؛ در مقابل موجب کمیاب شدن بلیت هواپیما در بازار شد که پس از رأی دیوان، بلیت پروازهای داخلی از سوی شرکت های هواپیمایی با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی قیمت ها، عرضه شد.
با توجه به آستانه عید نوروز بلیت هواپیما در این بازار حمل و نقل با کمبود مواجه شده و باید دید مسؤولین در این زمینه چه اقداماتی را در پیش خواهند داشت و این بحران های این بخش به دست کدام سازمان گره گشایی خواهد شد.
ایرلاین ها مدعی هستند که دلیل گرانی بلیت به دلیل ثابت بودن نرخ در طول ۲ سال گذشته بود. ایرلاین ها ادعا می کنند که قیمت بلیت هواپیما با توجه به افزایش هزینه ها برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و باید نرخ گذاری توسط خود اشرکت های هواپیمایی انجام شود؛ البته دیوان عدالت اداری قیمت گذاری را به خود ایرلاین ها واگذار کرده بود اما وزارتخانه راه و شهرسازی این قانون را موقوف الاجرا کرد.
برهمین اساس ایرلاین ها با موقوف الاجرا شدن قانون آزادسازی قیمت بلیت هواپیما به لج و لجبازی کردن با سازمان های مربوطه افتادند و بلیت های خود را قیمت های بالا یا «بیزینس» در بازار عرضه می کنند که موجب نارضایتی مسافرین شده است. البته باید به موضوع لغو یک باره پروازها نیز اشاره کرده که شرکت های هواپیمایی در روز انجام پرواز یا چند روز مانده به عملیات پرواز، بدون هیچ گونه توضیح و دلیل قانع کننده ای پرواز را کنسل می کنند.
البته اخیر اخباری مبنی بر آزادسازی سوخت هواپیما و حذف یارانه مطرح شد؛ شرکت های هواپیمایی اعتقاد دارند که یارانه سوخت هواپیما عدد قابل توجهی نیست و نخواهد بود در حالی که مسؤولین سازمان هواپیمایی و وزارت راه و شهرسازی اظهار می کنند که قیمت سوخت یارانه ای موجب کاهش چشمگیر بلیت هواپیما می شود و اگر سوخت یارانه ای هواپیما حذف شود قیمت بلیت قابل کنترل نیست.
شرکت های هواپیمایی بهانه ای برای افزایش قیمت بلیت هواپیما ندارد
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در خصوص قیمت سوخت هواپیما، گفت: هم اکنون سوخت هواپیما با قیمت لیتری ۶۰۰ هزار تومان به شرکت های هوایی عرضه می شود که در مقایسه با قیمت سهمیه ای بنزین در بازار آزاد هزار و ۵۰۰ عرضه می شود که طی جلسات اخیر موضوع افزایش قیمت سوخت هواپیما در دولت مطرح شد که به دلیل احترام به وزیر راه و شهرسازی این طرح لغو شد.
بذرپاش تصریح کرد: در خصوص ترخیص قطعات هواپیما و تسهیلات به شرکت های هواپیمایی هر همکاری که نیاز باشد قطعاً خواهیم داشت و شرکت های هوایی به شرکت فرودگاهی کشور بدهی دارند بنا شد تا مراعات ایرلاین کنیم که موانعی در خصوص انجام پروازها رخ ندهد.
این مقام مسؤول در ادامه تاکید کرد: برخی از شرکت های هوایی به موقوف الاجرا شدن حکم توجهی نکردند و برخلاف قوانین بلیت های داخلی هواپیمایی را افزایش دادند که برهمین اساس سازمان هواپیمایی کشور بازرسی و دخالت خود را آغاز کرد.
سه سایت به علت گران فروشی بلیت متوقف شدند
طی روزهای اخیر محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشور در گفت وگو با خبرنگار از توقیف سه سایت گران فروش بلیت هواپیما خبر داد و گفت: براساس ابلاغ معاون دادستان و جانشین سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۰ ویژه فرودگاه های تهران به شرکت های هواپیمایی، «شرکت های موج زمزم، چارتر ۷۲۴ و زیرمجموعه های آن و گروه نرم افزاری آپ» به علت گران فروشی بلیت هواپیما، از هرگونه واگذاری و فروش بلیت تا اطلاع ثانوی ممنوع شدند.
در راستای انتشار این خبر شرکت «آپ» جوابیه ای انتشار داد و اعلام کرد که این شرکت دخالتی در قیمت گذاری بلیت ها ندارد و آنچه که قیمت گذاری می شود برای فروش، توسط خود شرکت های هواپیمایی انجام می شود.
جعفر یازرلو سخنگوی سازمان هوایپمایی کشور در خصوص صحت چنین روندی گفت: قطعاً چنین موضوعی صحت ندارد و این اپلیکیشن باید براساس قوانین اجازه فروش بلیت را برای شرکت های هوایی صادر کند و برای گران فروشی هیچ بهانه ای مورد تأیید نخواهد بود.
به گزارش مهر، وضعیت بازار بلیت هواپیما هر روز آشفته تر از روز گذشته می گذرد، اختلاف نظر سازمان و ارگان ها برای نحوه قیمت گذاری بلیت هواپیما موجب شکایت مسافرین این صنعت حمل و نقل شد و به نظر می رسد با موقوف الاجرا شدن حکم دیوان عدالت اداری، شرکت های هوایی از قانون قبلی پیروی نمی کنند و براساس دلخواه خود بلیت را قیمت گذاری و در بازار عرضه می کنند؛ با نزدیک شدن به عید نوروز میزان پروازها قطعاً با افزایش روبه رو خواهد شد که برای سامان یافتن نیازمند اقدامات جدی از سوی سازمان هواپیمایی کشور و وزارت راه و شهرسازی است.
- 4 بازدید