قدرت آتش ما با تسلیح بالگردهای ترابری افزایش یافته است.

شماره :
41288
سه شنبه 1402/09/28 ساعت 11:45

از پیشنهاد صفحه «قدرت آتش ما با تسلیح بالگردهای ترابری افزایش یافته است.» به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
فرمانده هوانیروز ارتش:

قدرت آتش ما با تسلیح بالگردهای ترابری افزایش یافته است.

امیر قربانی فرمانده هوانیروز ارتش، گفت: امروز با تسلیح بالگردهای ترابری قدرت آتش خود در میدان نبرد را افزایش داده‌ایم. بگونه‌ای که توانسته‌ایم قدرت تحرک و تداوم عملیاتی خود را با این عمل افزایش بدهیم.

گروه سیاسی خبرگزاری فارس: هوانیروز(هواپیمایی نیروی زمینی ارتش) یکی از یگان‌هایی است که نقش مهمی در همه عرصه‌ها ایفا می‌کند. این یگان که توانمندی پروازی ارتش جمهوری اسلامی ایران را در کنار هوادریا(هواپیمایی نیروی دریایی‌ارتش) تامین می‌سازد، بقدری اهمیت دارد که اگر بالگردها و هواپیماهای آن نباشند علاوه بر ماموریت‌های رزمی بسیاری از ماموریت‌های مردم‌یاری در کشور نیز، انجام نشده و با مشکل مواجه می‌شود.

باید اشاره کرد که هوانیروز ارتش در کنار توان بالگردی سایر نیروهای مسلح از قبیل نیروی زمینی سپاه پاسداران و هوافراجا(هواپیمایی فرماندهی انتظامی) که توان بالگردی را در اختیار دارند، فعال است. اما، یک تفاوت میان آن‌ها وجود دارد و آن هم گستردگی ماموریت‌های هوانیروز ارتش است. به نحوی که پوشش اورژانس هوایی با بالگردهای مجهز و همچنین، هواپیماهای فالکون برای انتقال اعضای پیوندی نیز دیگر ماموریت‌های هوانیروز ارتش به حساب می‌آیند.

بالگردهای ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۰۹ (کبرا)، ۲۱۴ و CH-۴۷(شینوک) و در حوزه هواپیما نیز، از هواپیماهای جت فالکون و F-27 (فرندشیپ) یگان هوانیروز ارتش را تشکیل می‌دهند. این یگان با دارابودن ۷ پایگاه در نقاط مختلف ایران از جمله، کرمانشاه،‌ مسجد سلیمان، کرمان، اصفهان، مشهد، تبریز و آبیک ماموریت‌های محوله را انجام می‌دهد.

هوانیروز ارتش در حوزه آموزش با دارابودن مرکز آموزشی شهید وطن‌پور نیروی مورد نیاز خود را تامین می‌کند. همچنین، صنایع یا علی (ع) هوانیروز ارتش نیز بعنوان مرکز پشتیبان فنی در کنار صنایع پنها (پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران) وزارت دفاع از این یگان پشتیبانی می‌کنند.

پانزدهم آذرماه هر سال روز هوانیروز ارتش است که به پاس فداکاری‌های این یگان در دفاع مقدس و تقدیم شهدای بسیاری برای حفظ ایران اسلامی نامگذاری شده است. به همین مناسبت، امیر خلبان یوسف قربانی فرمانده هوانیروز ارتش ضمن حضور در خبرگزاری فارس و بازدید از این مجموعه، به سوالات خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس پاسخ گفت.

متن این مصاحبه به شرح ذیل است:

مزیت‌های هوانیروز ارتش در شرایط مختلف

فارس: امیر در ابتدا خدمت شما عرض سلام و ادب دارم. با توجه به اینکه 15 آذرماه گرامیداشت هوانیروز ارتش است، لطفاً قدری درخصوص این یگان و نقش آن در قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران بفرمائید.

امیر قربانی: هوانیروز یک یگان واکنش سریع و راهبردی است که با توجه به ژئوپلتیک و عمق کشور ما در حوزه دفاعی و امنیتی، بحران‌ها و سایر مشکلات همچون یک نیروی واکنش سریع می‌تواند به مردم کشورمان کمک کند.

مهم‌ترین مزیت هوانیروز ارتش در مقابل سایر تجهیزات پروازی همچون هواپیما این است که هواپیما برای انجام ماموریت به انتقال از یک نقطه به نقطه دیگر به فرودگاه نیاز دارد. به نحوی که اگر یک بحران یا موضوع امنیتی در کشور رخ بدهد، هواپیما فقط می‌تواند نیروها را تا یک فرودگاه جابجا کند ولی بالگرد وسیله‌ای است که امکان نشست و برخاست برای انجام ماموریت در هر محل، نقطه‌ و هر شرایط آب و هوایی را دارد.

دکترین دفاعی که هوانیروز را برای کشورمان پیشنهاد کردند، این کار را با توجه به آمایش سرزمینی و ساختار هوانیروز انجام دادند و به همین دلیل، پاسخگوی نیازها و مطالبات عملیاتی ما و بحران‌هاست. هوانیروز از حیث کارآمدی بازوی توانمند، پتانسیل ویژه و قدرت بازدارندگی برای نظام جمهوری اسلامی ایران است.

من همواره هوانیروز را مصداق آیه اشدا علی الکار می‌بینم؛ یعنی هنگامی که مشکل، بحران، تهدیدات امنیتی، جنگ و مسائلی مانند ۸ سال دفاع مقدس وجود داشته باشد، هوانیروز ارتش وارد شده و مانند جنگ تحمیلی سرافرازی‌ها و افتخاراتی را برای کشور و انقلاب می‌آفریند. شاهد هستیم هوانیروز ارتش در بحران‌هایی از قبیل زلزله‌های بم، رودبار، کرمانشاه و همچنین؛ در مواقع سیل و آتش سوزی نیز وارد عمل شده است.

خدمات پروازی به اورژانس کشور دیگر خدمتی است که هوانیروز برای کشور انجام می‌دهد که یک کار استثنایی و فوق العاده است. شما در هیچ‌کجای دنیا نمی‌توانید ارتشی را پیداکنید که در حوزه‌های مردم‌یاری و کمک به مردم به این میزان در خدمت مردم و نظام آن کشور باشد.

باید اشاره کنم در کشورهایی که ارتش قوی دارند، ارتش این کشورها هنگام وقوع یک بحران شاید پس از چند روز وارد عمل شود ولی ارتش ما اعم از نیروی زمینی و هوانیروز مطابق با فرمایش فرماندهی معظم کل قوا پیش از ستاد مدیریت بحران در بحران‌ها حاضر می‌شود. این‌ها مزایای یک ارتش انقلابی و جهادی است که در ارتش، نیروی زمینی و هوانیروز ما وجود دارد.

دستاوردهای هوانیروز ارتش؛ از نهضت قطعه‌سازی تا ارتقای توان رزمی و پرورش خلبانان

فارس: شاهد بودیم که هوانیروز ارتش بویژه در سال‌های اخیر رزمایش‌های مختلفی را برای ارتقای قدرت خود انجام داده است. به نحوی که در هر کدام از این رزمایش‌ها جدیدترین دستاوردها را به همراه ارتقای بالگردهای خود به میدان عمل و آزمون آورده است. هوانیروز ارتش طی سال‌های اخیر بویژه در دوران فرماندهی شما چه دستاوردهایی داشته است؟

امیر قربانی: رزمایش‌ها و دستاوردهای هوانیروز در چند سال اخیر به قول سرلشکر باقری معجزه‌آسا بوده است. چرایی برگزاری و اجرای رزمایش‌های هوانیروز ارتش در راستای نصب العین و فصل الخطاب قراردادن اوامری است که از لسان فرماندهی معظم کل قوا ساری و جاری می‌شود.

هنگام شرفیابی فرماندهان محضر فرماندهی معظم کل قوا، ایشان می‌فرمایند هوانیروز مهم است. ما بر روی این کلام ایشان برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی انجام می‌دهیم و بیانات ایشان را به صورت میدانی و تئوریک بررسی می‌کنیم و طراحی‌های لازم را بطور کامل برای آن‌ها انجام می‌دهیم. هوانیروز مهم است یعنی همه توان و قدرت آن در شرایط جنگ باید حفظ شود.

برنامه‌ریزی‌ها و طرح‌ریزی‌های سالیانه ما به گونه‌ای است که حوزه‌های توان رزمی، تعمیر و نگهداری، پرورش خلبانان و سایر موارد در دستور کار ما قرار دارد. اگر امروز اگر توانمندی هوانیروز در معرض تحلیل همه فرماندهان و دکترین نظامی کشور و حتی کشورهای بیگانه قرار دارد، این امر ناشی از نصب‌العین قراردادن فرامین فرماندهی کل قوا و اجرای آن‌هاست.

هوانیروز ارتش در ۵ سال اخیر دستاوردهای خوبی داشته که یکی از آن‌ها نهضت قطعه‌سازی است. بالگردهای ما ساخت کشورهای غربی هستند و اورهال کردن‌ و آماده بکار نگه داشتن آن‌ها بسیار مشکل است. چرا که تعمیر و نگهداری یک وسیله مانند بالگرد به مراتب از هواپیما سخت‌تر بوده و جزو مسائل پیچیده است. همچنین، نهضت قطعه‌سازی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود را راه‌اندازی کرده‌ و به همین دلیل، هوانیروز ارتش در حوزه بالگردی به کشورهای خارجی وابستگی ندارد.

اورهال و بازآماد همه بالگردهای موجود در یگان ما به کمک وزارت دفاع، شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان هوانیروز در صنایع یا علی(ع) هوانیروز ارتش که طی چند سال اخیر یک رشد فزآینده در بحث ساخت قطعات و تعمیرات داشته‌‌، فرآیندی بود که روی آن طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی شد. امروز اگر ادعا می‌کنیم به عنوان بزرگترین و قدرتمندترین ناوگان بالگردی غرب آسیا هستیم با مستندات اعلام می‌کنیم و توان و قدرت بازدارندگی و وضعیت آماده بکاری بالگردهای ما در رزمایش‌ها مشخص می‌شود.

ارتقای استمرار عملیاتی هوانیروز ارتش به ۱۰۰ درصد

فارس: هوانیروز ارتش اخیراً در اصفهان و کرمان دو رزمایش برای نمایش آمادگی و آماده بکار بودن خود برگزار کرد. قدری درباره ابعاد و اهمیت برگزاری این رزمایش‌ها بفرمائید.

امیر قربانی: ما طی ماه‌های اخیر دو رزمایش خوب برای نمایش قدرت بالگردی داشتیم. اولین رزمایش در اصفهان بود که حجم بسیاری بالگرد بالغ بر ۲۰۰ فروند بالگرد در آن پرواز کردند. به نحوی که کاملاً برای اجرای عملیات پشتیبانی از یک عملیات شبانه آمادگی داشتند. البته بخشی از بالگردهای ما نیز در این رزمایش شبانه شرکت کردند.

رزمایش شبانه ما یک پروسه و سامانه منحصر به فرد در دنیاست، ما حدود ۳ تا ۴ سال بر روی سامانه دید و تیر در شب برنامه‌ریزی خوبی انجام دادیم تا بتوانیم در شب عملیات و پرواز انجام دهیم. اهمیت استفاده از سامانه‌های دید در شب این است که تا پیش از این فقط می‌توانستیم از طلوع تا غروب آفتاب پرواز کنیم. امروز آمادگی عملیاتی ما به ۱۰۰ درصد رسیده است یعنی در طول شبانه‌روز می‌توانیم استمرار عملیاتی داشته باشیم.

رزمایش اصفهان در شرایطی برگزار شد که علاوه بر تاریکی مطلق هوا، شرایط جوی نامناسب نیز وجود داشت ولی رسوب دانش، شجاعت، شهامت و ولایت‌مداری که در خلبانان هوانیروز و مهندسین پرواز این یگان وجود داشت باعث شد تا کار بگونه‌ای ساماندهی شود که شاید در دنیا بی‌نظیر بود.

طبق مشاهدات و بررسی‌های ما برخی کشورهای مدعی دو یا سه فروند بالگرد یک ماموریت ایذایی را انجام می‌دهند ولی تعداد بالگردی که ما در آن شب و در آن شرایط بد آب و هوایی به پرواز درآوردیم با اتکا بر دانش و علم خلبانان و مهندسین پرواز بود. البته توانمندی و قدرت در نیروهای مسلح و هوانیروز به ما کمک می‌کند تا در هر شرایط آب و هوایی و در تاریکی مطلق بر سر هر دشمنی فرود بیاییم.

طراحی و تولید سامانه دید در شب کار بسیار سخت و پیچیده‌ای بود که ما برای اجرای آن گام به گام پیش رفتیم. یعنی فعل خواستن و توانستن را صرف کردیم و امروز اگر به این مرحله رسیده‌ایم بدون کمک از هیچ کشوری بوده است، همه بخش‌های این سامانه توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، نخبگان هوانیروز و بخش‌های بومی کشور انجام شده است.

امروز به جرات می‌توانم بگویم سامانه دید در شب ساخت جمهوری اسلامی ایران قدرت رقابت با تمام سامانه‌های دید در شب دنیا را داراست و حتی حاضر هستیم با بهره‌گیری از این سامانه با کشورهای دوست و همسایه رزمایش شبانه و مشترک برگزار کنیم.

حجم بسیاری از بالگردهای ما به سامانه دید در شب مجهز شده و خلبان‌های بسیاری نیز دوره‌های مربوط به آن را گذرانده‌اند و گواهینامه پایان این دوره‌ها را دریافت کردند. این گواهینامه‌ها توسط فرمانده نیروی زمینی ارتش به محضر فرمانده معظم کل قوا رسیده و ایشان نیز، گواهینامه‌های پرواز در شب خلبانان ما را تایید کردند.

طراحی و ساخت سامانه‌های بومی دید در شب کار مهم و بزرگی بود و سایر بالگردهای هوانیروز ارتش در حال تجهیز به این سامانه‌ها هستند.

تلاش مهندسین پرواز و کارکنان فنی هوانیروز ارتش برای آماده‌بکار بودن بالگردها

فارس: حوزه تربیت و آموزش یکی از بخش‌های مهم در ارتش و نیروهای مسلح است.‌ آیا هوانیروز در رزمایش‌ اصفهان اقداماتی در این حوزه انجام داده است؟

امیر قربانی: دستاورد دیگری که در این رزمایش ها داشتیم؛ همتاسازی نیروها با خلبانان و کارکنان جوان ما بود. در رزمایش اصفهان، هنگامی که جلسات brief یا توجیه خلبانان و نیروهای فنی را پس از نماز مغرب و عشا برگزار می‌کردیم؛ شاهد اشتیاق فراوان خلبانان جوان برای پرواز بودم و پس از مشاهده این شوق و اشتیاق به یاد شهیدان شیرودی و کشوری ستارگان هوانیروز در دفاع مقدس و سایر شهدای هوانیروز در همین سن افتادم که در آزادسازی پاوه و سایر نبردها پای کار بودند.

مشاهده شور و شوق جوانان در این رزمایش نمود عینی تداوم راه شهدا بود و به یقین رسیدیم که اگر اتفاقی رخ دهد همین جوانان پای کار هستند. باید تاکید کنم امروز در کشور علی‌رغم تبلیغات دشمنان جوانانی مانند شیرودی و کشوری داریم.

مهندسین پرواز و کارکنان فنی ما، بالگردها را در رعد و برق و بارش شدید باران برای پرواز در شب آماده می‌کردند. طبق آنچه ما از فعالیت‌های سایر کشورها رصد کرده‌ایم، هیچ کشوری چنین کاری را انجام نمی‌دهد. تحقق این مهم فقط با اتکا به روحیه ولایت‌مداری و ایمان به خدا میسر است و عاملی دیگری در آن دخیل نیست. البته ما از نظر اقتصادی بحث‌های خاصی داشتیم ولی بحث‌های اقتصادی در ماموریت های ما خللی ایجاد نمی‌کند.

تجهیز هوانیروز ارتش به موشک‌های Fire&Forget و سامانه‌های ضد موشک‌های حرارتی

فارس: یکی از الزامات بالگردهای هوانیروز ارتش حوزه تسلیحات و سلاح‌های تهاجمی است. شما در این حوزه چه اقداماتی داشتید؟

امیر قربانی: ما برای حوزه تسلیحات بعنوان نیاز و مطالبات عملیاتی روز خود بخوبی برنامه‌ریزی کرده بودیم. علت این بود که تسلیحات و تجهیزات ما متعلق به ۵۰ سال قبل بود و دیگر پاسخگوی مطالبات امروز ما نبود. امروز به تسلیحاتی دست پیدا کرده‌ایم که هوشمند، نقطه‌زن، شبکه‌محور و دقیق‌زن هستند و بروی بالگردهای ما نصب شده‌اند.

هوانیروز برد سلاح‌های خود را افزایش داده و از موشک‌هایی بهره می‌برد که به صورت Fire&Forget اهداف را مورد اصابت قرار می‌دهند و بالگردها پس از شلیک به سوی اولین هدف به سراغ سایر اهداف می‌روند.

دستیابی به تسلیحات روز دنیا و تجهیز بالگردها به آن‌ها نیاز و مطالبات روز ما بود که در بخش‌های تسلیحات و تجهیزات به دستاوردهایی مانند موشک‌های دوربرد به آن دست پیدا کرده‌ایم، این تسلیحات در رزمایش‌ها و میدان‌های آزمایش شلیک شده و با موفقیت امتحان خود را پس دادند. ما با دستیابی به دانش بومی در حوزه تسلیحات و تجهیزات بالگردها به حدی از خودکفایی رسیده‌ایم که دیگر نیازی به خرید هیچ نوع تجهیزات و تسلیحاتی برای بالگردهای خود نداریم.

ما با بررسی بالگردهای روز دنیا، تجهیزات نصب شده دیگری را بروی آن‌ها مشاهده کردیم. در این خصوص نیز، برنامه‌ریزی‌هایی انجام داده‌ایم و برای مقابله با موشک‌های حرارتی سامانه‌های ضد موشک‌های حرارتی را روی بالگردها نصب کردیم.

در حوزه‌های راداری، جمینگ و سایر مطالبات عملیاتی در میدان نبرد نیز به دستاوردهای مهمی دست پیدا کرده‌ایم. بالگردهای ما امروز به نحوی تجهیز شده‌اند که دیگر برای خلبانان هوانیروز تفاوتی ندارد که ماموریت‌های خود را در شب انجام دهند یا روز. خلبانان ما به استمرار عملیاتی ۱۰۰ درصدی رسیده‌اند و هیچ‌گونه کاستی در حوزه دفاع امنیتی در نقاط کشور نداریم.

دستاوردهای مورد اشاره در حالی محقق شده که بیش از ۴۰ سال است که در تحریم‌های ظالمانه دشمنان قرار داریم ولی ما با اتکا به جوانان و نخبگان خود این تحریم‌ها را نه در شعار بلکه در عمل به فرصت تبدیل کردیم. کیفیت این کار بگونه‌ای است که اگر در یک پایگاه هوانیروز ۱۰۰ فروند بالگرد استارت می‌زنند، این بالگردها واقعاً عملیاتی شده‌اند و تحریم‌ها را از بین بردند.

برد مناسب و عملیاتی هوانیروز برای پشتیبانی ۱۰۰ درصدی از یگان‌های زمینی

فارس: شما به ویژگی‌های تسلیحات هوانیروز اشاره کردید. برد این تسلیحات به چه میزان است؟

امیر قربانی: برد تسلیحات هوانیروز ارتش با توجه به پشتیبانی از یگان‌های زمینی در ماموریت‌های مختلف، متغیر است. سلاح‌های ما بگونه‌ای برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی شده که برد مناسب و عملیاتی برای پشتیبانی ۱۰۰ درصدی از یگان‌های زمینی را داریم. به نحوی که پشتیبانی عملیاتی بالگردی از نیروی‌مان با برد مناسب موشک‌ها و تسلیحات هوانیروز انجام خواهد شد.

ویژگی‌ موشک‌های شفق و حیدر

فارس: هوانیروز ارتش در سال‌های اخیر دو موشک شفق و کروز حیدر را طراحی و تولید کرده است. کمی درخصوص این موشک‌ها و ویژگی‌های آن‌ها بفرمائید.

امیر قربانی: موشک حیدر یک موشک برد بلند و راهبردی است که در هوانیروز ساخته و روی بالگردها نصب شد. این موشک در رزمایش‌ها توانست تست‌های خود را با موفقیت و نقطه‌زنی پشت سر بگذارد. بالگردهای هوانیروز می‌توانند با این موشک در جنگ‌های آینده و در صورت تجاوز احتمالی دشمن به کشورمان از موشک حیدر برای انهدام اهداف استراتژیک و راهبردی استفاده کنند.

موشک شفق نیز برای پشتیبانی از یگان‌های زمینی و در مقابل یگان‌های زرهی دشمن و تاسیسات مهم دشمن کاربرد دارد چرا که این موشک ویران‌کننده هر تانک و هر تاسیسات دشمن خواهد بود.

آخرین وضعیت بالگرد ملی از زبان فرمانده هوانیروز ارتش

فارس: در سال‌های اخیر اخباری از طراحی و ساخت بالگرد ملی مطرح بود. شما نیز مطالبی در این باره بیان کرده بودید. آیا اخبار جدیدی از این بالگرد هست؟

امیر قربانی: ساخت بالگرد ملی توسط هوانیروز ارتش و با همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در حال انجام است تا یک بالگرد ملی کشور با مزایا و امکانات یک بالگرد روز دنیا ساخته شود. یک یا دو سال است که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد و فکر می‌کنم طی سال‌های آینده بتوانیم به یک بالگرد ملی کشور دست پیدا کنیم.

فارس: به نظر شما بالگرد ملی چه زمان به ثمر خواهد نشست؟

امیر قربانی: طراحی بالگرد ملی به اتمام رسیده و کار ساخت موتور آن با همکاری شرکت‌های دانش بنیان در حال پیشرفت است. این طرح نهایت در دو یا سه سال آینده به ثمر خواهد نشست.

تبدیل بالگردهای شناسایی هوانیروز ارتش به بالگردهای شناسایی ـ رزمی

فارس: در تمرین رژه بالگردی هوانیروز در ابتدای امسال شاهد نصب یک نوع سلاح پرسه‌زن بروی بالگرد ۲۰۶ بودیم. کمی درباره این سلاح یا تجهیز بفرمائید.

امیر قربانی: برای هر بالگرد یک ماموریت تعریف کرده‌ایم که براساس همان ماموریت، تسلیحات و تجهیزاتی روی آن‌ها نصب می‌شود.

به طور مثال، بالگرد شناسایی ۲۰۶ یا جت رنجر هوانیروز ارتش امروز به بالگرد شناسایی ـ رزمی تبدیل شده است. بگونه‌ای که هم می‌تواند ماموریت‌های شناسایی انجام دهد و هم از خود دفاع کند. این بالگرد همچنین می‌تواند در نقش یک پست فرماندهی متحرک برای فرمانده در میدان نبرد فعالیت کند و با استفاده از سامانه دید در شب و سامانه‌های نصب شده روی این بالگرد با پست فرماندهی زمینی لینک داشته باشد تا بتواند اهداف زمینی و مدیریت فرماندهی در میدان نبرد را به خوبی انجام دهد.

سلاح نصب شده روی این بالگرد نوعی موشک با وزن کمتر و قدرت تخریب بیشتر است و به بالگرد کمک می‌کند تا در محل مورد نیاز از خود دفاع کرده و ماموریتش را انجام دهد.

در حوزه بالگردهای ترابری نیز بگونه‌ای عمل کرده‌ایم که بالگرد ترابری ما در صورت هلی‌برن در منطقه دشمن دیگر نیازی به تیم اسکورت ندارد و هر بالگرد به صورت خودکفا می‌تواند ماموریت خود را انجام دهد؛ یعنی خلبان هم می‌تواند خلبان شکاری و تهاجمی ما باشد و هم خلبان ترابری و هلی‌برن. در حالی که ما پیش از این چنین امکانی را نداشتیم و هنگامی یک بالگرد برای هلی‌برن نیروها به منطقه می‌رفت باید توسط بالگردهای شکاری پشتیبانی می‌شد.

امروز با تسلیح بالگردهای ترابری قدرت آتش خود در میدان نبرد را افزایش داده‌ایم. بگونه‌ای که توانسته‌ایم قدرت تحرک و تداوم عملیاتی خود را با این عمل افزایش بدهیم.

 

 

شگفتی فرماندهان هوانیروز ارتش عراق و عمان از دستاوردهای هوانیروز ارتش ایران

فارس: فرماندهان هوانیروز برخی کشورها مانند عراق طی سال‌های اخیر از دستاوردهای هوانیروز ارتش بازدید کرده بودند. نظر آن‌ها چه بود؟ آیا قرار است همکاری دوجانبه‌ای شکل بگیرد؟

امیر قربانی:‌ دو نفر از فرماندهان هوانیروز عراق طی سال‌های اخیر با بنده ملاقات داشتند. آن‌ها از دستاوردهای ما همچون نهضت قطعه سازی و سامانه دید در شب که آن زمان هنوز به هنوز به بلوغ صنعتی فعلی نرسیده بود و در مراحل میانی کار قرار داشت، بازدید کرده بودند ولی همان میزان از پیشرفت نیز، موجب شگفتی آن‌ها شده بود که کشوری با حجم بسیاری از تحریم‌ها چگونه این اقدامات را انجام داده است.

هیات عراقی حتی از پروازهای خلبانان و تجهیزات ما نیز بازدید کردند و واقعاً بسیار برای همکاری با ما علاقمند بودند. در این راستا، هم تفاهم‌نامه‌هایی را منعقد کردیم و هم قرار شد، عراق نیز از ما به عنوان هوانیروز ارتش ایران برای بازدید از یگان‌های خود دعوت کند. همچنین؛ تفاهم‌نامه‌هایی را هم ایجاد کردیم تا در برخی حوزه‌ها مانند ساخت قطعات و تسلیحات بتوانند از توان،‌ دانش و تجربیات ما استفاده کنند. البته این کار از سوی کشور عراق مسکوت ماند و اعلامی از سوی آن‌ها نداشتیم.

فارس: آیا غیر از عراق کشور دیگری هم چنین درخواستی داشته است؟

امیر قربانی:‌ بله. برخی کشورها مانند عمان نیز از توانمندی‌های ما بازدید کردند ولی این موضوعات جزو سیاست‌های خارجی کشورهاست و سیاستمداران آن‌ها باید برای این کار برنامه‌ریزی کند.

آمادگی هوانیروز ارتش برای کمک به کشورهای دوست و مسلمان

فارس: آیا درخواستی برای برگزاری رزمایش‌های مشترک با سایر کشورها داشتید؟

امیر قربانی:‌ رزمایش‌های مشترک قواعد خاص خود را دارد. یک کشور باید تشکیل ارتش مرکب را اعلام کند. البته علاوه بر آن، موارد خاصی نیز مطرح است ولی در بخش‌هایی مانند ارتش‌های دنیا فرصت و امکان همکاری با یکدیگر وجود دارد. مانند نیروی دریایی‌ بعنوان بخشی از ارتش یک کشور ولی اگر قرار شد یک رزمایش مرکب مشترک سنگین انجام شود مباحث خاصی دارد که باید از طریق دیپلماسی وارد شوند.

هوانیروز ارتش آماده است تا اگر کشورهای دوست و مسلمان درخواستی داشته باشند، به آن‌ها کمک کنیم و پشتیبان آن‌ها باشیم و هم در حوزه رزمایش و برخی موارد دیگر نیز در خدمت آن‌ها باشیم.

پوشش هوایی اورژانس برای ۳۰ استان کشور توسط هوانیروز ارتش

فارس: هوانیروز ارتش یکی از بخش‌هایی است که همواره در حوزه مردم‌یاری و کمک به کشور فعال بوده است. قدری در این خصوص بفرمائید و اینکه

امیر قربانی: هوانیروز ارتش در بحث کمک به دولت و پشتیبانی از سایر نیروهای مسلح فعال است. امروز اگر نیروی انتظامی از ما در حوزه پشتیبانی و مقابله با اشرار درخواست کمک کند، بالگردهای ما به کمک آن‌ها می‌روند. البته هنگامی که هر نیرو در هر بخشی از ما درخواست کمک داشته باشد در خدمت آن‌ها بوده‌ایم.

در حوزه مردم‌یاری نیز کارهای بزرگی انجام داده‌ایم و بخش عظیمی از نیروی خود را صرف کارهای کشور می‌کنیم. به جرات می‌گویم اگر هوانیروز ماموریت‌های مردم‌یاری را انجام ندهد آن‌گاه هزینه‌های بسیاری بر کشور تحمیل خواهد شد.

اورژانس کشور یکی از این زمینه‌هاست که ما ۳۰ استان کشور را تحت پوشش هوایی خود داریم و هزاران نفر را از مرگ حتمی نجات داده‌ایم؛ این یک کار بزرگ معنوی است که هوانیروز آن را انجام می‌دهد، شما در هیچ کشوری چنین موضوعی را شاهد نیستید که یک بالگرد نظامی را در اختیار مردم قرار دهند تا چنین اقداماتی انجام دهد. بالگردهای ما در نقاط صعب العبور که هیچ جنبنده‌ای قادر به حضور در آن نیست هم حضور دارند و به مردم کمک می‌کنند و مصدومان یا فرد در حال مرگ را جابجا کرده است.

هواپیماهای هوانیروز ارتش نیز نزدیک در دو سال اخیر ۶۰ مورد اعضای پیوندی را برای شبکه بهداشت و درمان کشور انتقال دادند. برخی از این ماموریت‌های سخت از ماموریت‌های رزمی ما نیز سخت‌تر هستند چون خلبانان باید در نقاطی نشست و برخاست انجام دهند که شرایط بسیار بدی دارند. البته هوانیروز در آتش سوزی‌ها  و مواقع دیگری که هوانیروز ارتش به کمک و نظام شتافته است.

بالگردهای هوانیروز ارتش در زلزله کرمانشاه در یک روز ۵۰۰ سورتی پرواز داشتند، این کار شوخی نیست بلکه یک رکورد محسوب می‌شود. ما در منطقه‌ای که کوه ریزش کرده بود و عده زیادی در زیر آوار بودند تعداد زیادی بالگرد را به منطقه سر پل ذهاب اعزام کردیم تا توانستیم مردم را از زیر آوار نجات دهیم. البته فعالیت‌های ما در سیل لرستان،‌ خوزستان و گلستان نیز فعالیت‌های موثری انجام داد.

هوانیروز با بالگردهای خود یک امداد خدایی برای مردم کشور ماست و خلبانان و کادر پروازی ما در خدمت مردم عزیز ایران اسلامی هستند.

هوانیروز ارتش آماده کمک به برگزاری انتخابات است

فارس: یکی از عرصه‌ها کمک به دولت در انتخابات است؛ این همکاری در سال جاری با توجه برگزاری انتخابات چگونه است؟

امیر قربانی: هوانیروز ارتش در بحث انتخابات با تمام توان پشت این نظام بوده‌ و تاکنون در انتخابات مختلف بالگردهای بسیاری را برای این امر اختصاص داده است. در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ، ۴۰ یا ۵۰ فروند بالگرد برای این انتخابات اعزام و با تمام توان از این انتخابات و برگزاری آن پشتیبانی شد. ما صندوق‌هایی را جابجا کردیم که در مناطق بسیار خطرناک و صعب العبور قرار داشتند و برای ۵ یا ۶ خانوار بود. البته کارکنان ارتش و خانواده‌های آنان نیز حضور حداکثری در انتخابات داشتند.

این خدمت و کمک برای مشارکت مردم انجام شد تا مردم بدانند نیروهای مسلح، دولت و انقلاب‌شان ید واحده هستند. امسال نیز مطمئناً برابر همان روش‌های قبل در خدمت هستیم تا بتوانیم یک انتخابات پرشور و پرتوان را داشته باشیم. چرا که اعتقاد داریم هر کاری که ما انجام می‌دهیم یک اقتدار برای نظام است.

امروز اگر بالگردهای هوانیروز آماده بکار هستند یک اقتدار و افتخار برای نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. همچنین؛ اگر انتخابات به خوبی برگزار شود نیز یک اقتدار و قدرت بازدارندگی برای نظام ما در بحث‌های فرهنگی، ملی و سایر است.

همه این موضوعات به یکدیگر وابسته هستند و ما حتماً از انتخابات پشتیبانی خواهیم کرد؛ چه در حوزه مشارکت کارکنان و چه در حوزه جابجایی صندوق‌های رای توسط بالگردها.

فارس: در پایان اگر مطلبی دارید، بفرمائید

امیر قربانی: از شما و خبرگزاری فارس متشکرم و همه شما را به خداوند متعال می‌سپارم.

X