سوخت پایدار هوانوردی؛ سیاست جدید امارات برای کربنزدایی
امارات سیاست جدیدی برای سوخت پایدار هوانوردی را اعلام کرد. این سیاست شامل یک هدف داوطلبانه برای تامین 1 درصد سوخت عرضه شده به خطوط هوایی ملی در فرودگاه های امارات با استفاده از سوخت پایدار هوانوردی تولید داخلی تا سال 2031 است.
این خط مشی که توسط وزارت انرژی و زیرساخت (MOEI) به طور مشترک با اداره کل هوانوردی کشوری و سایر ذینفعان دولت و بخش خصوصی تهیه شده در راستای اهداف استراتژی به روز شده انرژی صفر خالص امارات تا سال 2050 است.
سیاست جدید امارات چیست؟
سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی و زیرساخت امارات، نقش سیاست جدید را در کربنزدایی بخش هوانوردی و تبدیل امارات متحده عربی به یک مرکز منطقهای برای سوخت هوانوردی کمکربن تشریح کرد. اجرای این تصمیم از طریق توسعه ظرفیت محلی سوخت هوانوردی پایدار (SAF) برای تولید 700 میلیون لیتر در سال عنوان شده است.
المزروعی میگوید: «سیاست جدید شامل یک هدف داوطلبانه تامین یک درصد سوخت عرضه شده به خطوط هوایی ملی در فرودگاههای امارات با استفاده از SAF تولید داخلی تا سال 2031 است. این سیاست فناوری و نوآوری در بخش هوانوردی را هدایت میکند و یک مقررات ملی ایجاد میکند.»
وی در ادامه بیان کرد که از طریق تعیین استانداردهای واضح برای تولید و استفاده از SAF، این سیاست ابزاری تحولآفرین است که بخش هوانوردی را به عنوان بخشی از یک برنامه بزرگتر برای رسیدن به انتشار صفر خالص و کمک به کاهش تغییرات اقلیمی پایدارتر میکند. این سیاست به شکلگیری مشارکتهای موثر با بخش خصوصی برای هدایت سرمایهگذاری در سوخت پایدار کمک خواهد کرد.
سهم هوانوردی در تولید ناخالص امارات چقدر است؟
عبدالله بن طوق المری، وزیر اقتصاد و رئیس اداره کل هوانوردی غیرنظامی امارات در این مورد میگوید: «این سیاست یکی از احتمالاتی است که در خدمت دیدگاه امارات در گذار به سمت یک مدل اقتصادی متنوعتر و کمکربن است.»
بن طوق در ادامه بیان کرد: «بخش هوانوردی بیش از 13 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد. پیشبینی میشود این سهم طی دو دهه آینده 170 درصد شود. تلاشهای شدید دولتی با مشارکت بخش خصوصی انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که این رشد مورد انتظار در این بخش از مدل کمکربن پیروی میکند. انتقال به سوخت پایدار هوانوردی بنای اساسی در دستیابی به این هدف بلندپروازانه، ایجاد فرصتهای توسعه جدید و افزایش چشمانداز پایداری این بخش حیاتی است.»
شریف العلما، معاون وزیر انرژی و امور نفت امارات هم میگوید: «این سیاست از کربنزدایی صنعت هوانوردی حمایت میکند. علاوه بر این، به پیشبرد اقتصاد ملی و کمک به حفاظت از محیط زیست کمک خواهد کرد. این یک گام بزرگ به جلو در کاهش سهم بخش هوانوردی در تغییرات آبوهوایی و افزایش توسعه پایدار ما است. سوخت زیستی جایگزینی بسیار سازگار با محیط زیست برای سوخت سنتی است، زیرا انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوا را کاهش میدهد.»
وی در ادامه بیان کرد که سیاست کلی سوخت پایدار هوانوردی در راستای تلاشهای وزارت اطلاعات برای کمک به تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) و تعهدات آب و هوایی است.
گذار به هوانوردی کمکربن
در همین زمینه، سیف محمد السویدی، مدیر کل اداره کل هوانوردی غیرنظامی (GCAA) این کشور میگوید: «سیاست عمومی برای سوخت پایدار هوانوردی یک عنصر کلیدی در گذار به سمت بخش هوانوردی کمکربن است. این با تلاشهای ملی در زمینه تغییرات اقلیمی همسو است و تعهدات بینالمللی ما برای سوخت هوانوردی پایدار برای کاهش انتشار کربن از بخش هوانوردی جهانی به میزان 5 درصد تا سال 2030 ترسیم میکند.»
السویدی افزود: «این سیاست مکمل و حمایت از تلاشهای امارات در این راستا، ایجاد محیطی مساعد برای جذب سرمایهگذاریهای جدید و تشویق شرکتها برای گسترش تولید انرژی پاک برای اهداف هوانوردی است.»
وی تاکید کرد که GCAA با همکاری همه شرکای خود در بخش دولتی و خصوصی، گامهای گستردهای برای ارتقای زیرساختها و چارچوب قانونی برای پذیرش این تغییر پیشبینیشده به سمت سوخت پایدار و پاک هوانوردی برداشته است. شرکتهای ملی در بخش هوانوردی و انرژی نیز گامهای پیشرفتهای در این مسیر برداشتهاند و مشارکتهای منطقهای و بین المللی را برای تحقیق و توسعه تولید این نوع سوخت ایجاد کردهاند.
این سیاست یک گام مهم برای امارات در راستای اهداف خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی است. این سیاست همچنین میتواند به ایجاد فرصتهای شغلی جدید و تقویت اقتصاد ملی کمک کند.
منبع: تجارت نیوز
- 3 بازدید