سامانه ایرانی ASURE با ۱۹ گیرنده کل فضای هوایی کشور را پوشش می‌دهد

شماره :
44418
شنبه 1403/06/10 ساعت 08:34

از پیشنهاد صفحه «سامانه ایرانی ASURE با ۱۹ گیرنده کل فضای هوایی کشور را پوشش می‌دهد» به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
دستاوردمتخصصین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران

سامانه ایرانی ASURE با ۱۹ گیرنده کل فضای هوایی کشور را پوشش می‌دهد

 

 

یکی از دستاوردهای متخصصین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران سامانه کمک نظارتی ASUR است و مطابق فاز اول این پروژه با نصب ۱۹ گیرنده سیگنال‌های ADS-B در چندین نقطه کشور، پوشش بالای ۲۰ هزار پاییِ کل فضای هوایی کشور را فراهم کرده است.

به گزارش  روابط عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران کمال‌الدین غضنفری مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی این شرکت گفت: یکی از دستاوردهای متخصصین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران سامانهASUR(Advanced Surveillance System) است که چندی پیش بهره‌برداری شد.

وی اظهار کرد: پس از این‌که شرکت‌های اروپایی نتوانستند به تعهدات خود در خصوص تامین و پشتیبانی رادارهای موجود عمل کنند، متخصصان حوزه مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی شرکت فرودگاه‌ها یک بار دیگر با صرف فعل خواستن توانستند تحریم‌های ناجوانمردانه را کنار بزنند و با اتکا به توان و دانش خود، سامانه‌ای کاملا بومی را در جهت کمک به سرویس‌های موجود طراحی کنند.

وی تصریح کرد: این سامانه تحت عنوان  ASUR یک زیرساخت نرم‌افزاری است که می‌تواند به عنوان یک سرویس کمک نظارتی در کنترل ترافیک هوایی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی، عنوان کرد: سامانه نظارت پیشرفته ASUR علاوه بر سیگنال‌های ADS-B، از داده‌های شبکه ثابت مخابرات هوانوردی AFTN))، سامانه EFSS و سامانه TELECOM نیز بهره‌گیری می‌کند.

غضنفری با اشاره به مهم‌ترین سرویس‌هایی که ASUR ارایه می‌دهد، گفت: تامین نقشه در ۵ پروفایل، سرویس نظارتِ جایگزین)  (Alternate Surveillance، تجمیع و پردازش سیگنال‌هایADS-B  و نمایش پروازها روی نقشه، پردازش اطلاعات پرواز اعم از مسیر پروازی، بردار سرعت، تامین چارت‌های آماری و پیش‌بینی ترافیک، اعمال فیلتر در نمایش پروازها  و تامین دیتاست‌های دیجیتال مطابق استانداردهای ICAO از نواحی چهارگانه، نقاط و مسیرهای پروازی، پردازش اطلاعات هواشناسی و نمایش تصویری بر روی نقشه،  پردازش هوشمند اطلاعیه‌های هوانوردی NOTAM و سایر قابلیت‌ها اعم از امکان ترسیم اشکال و نمایش نواحی دارای محدودیت، قابلیت بازنمایش پروازها، نمایش   OLS ها را می‌توان جزو مهم‌ترین سرویس‌های این سامانه دانست.

وی گفت: در پروژه ASUR تعداد ۱۹ سنسور یا گیرنده سیگنال‌های ADS-B  در چندین نقطه کشور نصب شده‌ است که انتخاب این نقاط مطابق با فاز اول پروژه یعنی پوشش بالای ۲۰ هزار پاییِ کل فضای هوایی کشور صورت گرفته است.

گفتنی است؛ این سامانه به دلیل دارا بودن زیرساخت GIS قادر است تمامی سرویس‌هایی که نیاز به این قابلیت دارند، پشتیبانی کند.

 

منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

X