تولید سوخت هواپیما از آلودگی هوا!
برای نخستین بار در انگلیس یک واحد جذب مستقیم هوا فعال شد که دی اکسید کربن را از اتمسفر جمع آوری و به سوخت پاک جت تبدیل میکند.
شرکت «میشن زیرو تکنولوژیز» با همکاری پژوهشگران دانشگاه شفیلد ابزاری ابداع کرده که با انرژی خورشیدی کار میکند و سالانه تا ۵۰ تن دی اکسید کربن از هوا را جذب و به سوخت هوایی حافظ محیط زیست (SAF) تبدیل میکند.
واحدهای جذب مستقیم هوا، دی اکسید کربن موجود در اتمسفر را به دام میاندازند و غلظت آن در هوا را کاهش میدهند البته این روش هنوز نوپا است.
به گفته نیک چدویک مدیر ارشد اجرایی شرکت «میشن زیرو تکنولوژیز» ابزار ابداعی میتواند حجم وسیعی از هوا را جذب، دی اکسید کربن موجود در جو را جدا و سپس هوای اتمسفر را بدون گاز آلاینده مذکور رها کند.
اخیرا توجه زیادی به فناوری جذب مستقیم هوا شده و شرکتهای بزرگی مانند آلفابت (شرکت مادر گوگل) و جی پی مورگان چیس در آن سرمایه گذاری کرده اند، اما به گفته برخی کارشناسان این روشی کارآمد برای حذف گازهای گلخانهای از اتمسفر زمین نیست.
دکتر استیو اسمیت مدیر ارشد اجرایی شرکت «آکسفورد نت زیرو» معتقد است این پروژهها درواقع بسیار کوچک و پر هزینه هستند. از سوی دیگر گزینههای جایگزینی برای آنها وجود دارد که برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای انرژی کمتری مصرف میکنند مانند استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر.
محققان این شرکت نه تنها کربن را از اتمسفر جذب میکنند، بلکه از آن برای ساخت سوخت جت حافظ محیط زیست استفاده میکنند.
صنعت هوانوردی حدود ۲ درصد گازهای گلخانهای جهان را تولید میکند.
منبع: مهر
- 1 بازدید