X

مقصر ناترازی صندوق های بازنشستگی کیست؟

شماره :
41240
شنبه 1402/09/25 ساعت 08:40

از پیشنهاد صفحه «مقصر ناترازی صندوق های بازنشستگی کیست؟ » به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
واکنش مردمی به افزایش سن بازنشستگی

مقصر ناترازی صندوق های بازنشستگی کیست؟

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: پیش‌بینی ما رشد متوسط ۱۸درصدی حقوق کارمندان شاغل دولت است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، داود منظور در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرد: رشد متوسط یعنی آن‌هایی که درآمدشان در سطوح بالاتر قرار دارد رشد کمتر و آن‌هایی که درآمدشان در سطوح پایین‌تر قرار دارد رشد بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: اگر رشد متوسط ۱۸درصد را با توسل به روش‌های تورمی افزایش دهیم به نفع مردم نخواهد بود. این رقم رشد اثرات تورمی نخواهد داشت، ما مکلف هستیم به تورم تک رقمی برسیم.

درآمد ۲۰ همتی از طریق فروش اموال دولتی تا پایان سال

رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد:تامین مالی از طریق فروش اموال دولتی ۱۲۸ میلیارد تومان است، پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال ۲۰ همت از این طریق تامین مالی داشته باشیم.

وی افزود: همچنین ما تا پایان سال در واگذاری شرکت‌های دولتی به ۳۰ همت می‌رسیم. در بودجه ۱۰۶ همت پیش بینی شده است.

منطور عنوان کرد: این پیش برآوردی‌ها باعث می‌شود علارغم تلاش‌ها نتوانیم به ارقام پیش‌بینی شده مصوب دست پیدا کنیم، هر چند که می‌بینیم ۵۰درصد در درآمدها و ۴۱درصد در کل منابع بهبود داریم. این اتفاق نسبت به کل دهه ۹۰ بالاتر است.

رشد منابع دولت در سال جاری

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: درآمدهای مالی، سود سهام شرکت‌های دولتی، حقوق گمرکی، درآمد حاصل از مالکان دولت در معادن، فروش کالا و خدمات دولتی منابع اصلی درآمدهای دولت را تشکیل می‌دهد.

منظور افزود: در بخش دوم ما درآمد حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای را داریم که عمدتاً شامل منابع نفت و گاز و واگذاری سهام شرکت‌های دولتی است.

وی تصریح کرد: قسمت دیگر تأمین مالی از طریق ایجاد بدهی است، یعنی انتشار اوراق خزانه و اوراق مالی دولت و همچنین فروش اموال و دارایی‌های دولت.

منظور متذکر شد: از میان این سه گروه، بهترین و پایدارترین نوع تأمین منابع از طریق گروه اول است، ما گروه سوم را از ناچاری انجام می‌دهیم، البته اشکالی ندارد ما ممکن است برای سرعت بخشیدن به پروژه‌های عمرانی امسال انتشار اوراق انجام دهیم و سال‌های آینده بازپرداخت کنیم.

توضیحات منظور در مورد کسری بودجه

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در ادبیات اقتصادی هر چه با عنوان اوراق بدهی منتشر می‌شود به معنای کسری بودجه است. در لایحه بودجه سال آینده مجبوریم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کنیم چراکه باید بازپرداخت اوراق بدهی فروخته‌شده در سال‌های قبل را تامین کنیم و دولت عملا هیچ درآمدی از فروش اوراق بدهی به دست نمی‌آورد.

وی افزود: کسری بودجه پنهان همین بیش‌آورد درآمدها است و ما سعی کردیم که درآمدها با اطمینان حداکثری محقق شود. کسری بودجه آشکار هم همین انتشار اوراق بدهی است که البته توضیح دادم برای جبران اوراق منتشرشده در دوره گذشته است.

افزایش درآمدهای مالیاتی در برنامه بودجه به کمک پایگاه های اطلاعاتی

منظور بیان کرد: میزان مالیات‌هایی که در سال ۱۳۹۹، ۱۹۰هزار میلیارد تومان بوده را به ۴۷۳هزار میلیارد تومان در سال گذشته و امسال به ۷۴۸هزار میلیارد تومان رساندیم. این تحولات با حفظ قوانین مالیاتی فعلی اتفاق افتاده زیرا دولت سراغ پایش پایگاه‌های اطلاعاتی رفته است.

وی یادآور شد: رشد مالیاتی ما در سه سال گذشته سالی ۵۰درصد بوده است و برای سال آینده حدود ۴۹درصد رشد می‌بینیم. پیشنهاد افزایش ۱درصدی مالیات ارزش افزوده را دادیم که حدود ۵۰هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

کاربران خبرآنلاین دیدگاه خود را درباره افزایش سن بازنشستگی و ناترازی صندوق های بازنشستگی مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تصویب بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه که به معنای افزایش پلکانی سن بازنشستگی به ازای سنوات باقی مانده از خدمت است، یکی از مهم‌ترین مصوبات جلسه علنی ۲۸ آبان ماه مجلس شورای اسلامی بود که حسابی بحث‌برانگیز شد. بر اساس آن چه در بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه ذکر شد این تصمیم به منظور «کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها» گرفته شده است.

صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پاسخ به این سوال که چه راه‌های دیگری جز افزایش سن بازنشستگی به کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کند، پاسخ داد: یکی از مهم‌ترین راه‌ها، افزایش سن بازنشستگی است.

در این شرایط، این سوال مطرح است که آیا چنین استدلال‌هایی برای حل ناترازی صندوق‌های بازنشستگی درست است؟ کاربران خبرآنلاین در این خصوص دیدگاه های خود را مطرح کردند. یکی از کاربران نوشت: حقیقتا آینده به ویژه محیط زیست به قدری تیره و تار است که امید ندارم به بازنشستگی برسم.

کاربری عنوان کرد: به نظرم ملاک سن بازنشستگی قانون فعلی باشد و افزایش سن بازنشستگی تا 5 سال برای بیمه شدگان اختیاری باشد.

کاربر دیگری متذکر شد: به هیچ عنوان طرح خوبی نیست.در اروپا و خارج بازنشستگان به پاداش سال ها کار شروع به جهانگردی و تفریح می کنند تا خستگی سال ها کار از تنشان خارج شود و سال های پایان عمرشون رو شیرین زندگی می کنند، ولی در ایران با این طرح وقت استراحت نداری دیگه.

کاربری تصریح کرد: چند تا از صندوق های بازنشستگی ورشکست شده اند.

یکی از کاربران نوشت: آخه یک آدم چرا تو سن پنجاه سالگی باید بازنشسته بشه که الان بیمه ورشکسته بشه. وقتی 30 سال پیش واسه استخدام سن تعیین و تکلیف می کردید، باید فکر این جاش رو هم می کردید. مثلا دیپلم 22سال بایدباشه و یا سن 24سال واسه فوق دیپلم و غیر.

کاربری تاکید کرد: مسلم است اکثریت قریب به اتفاق جامعه مخالف این موضوع و استدلالهای دولت ومجلس را قبول ندارند.

یکی از کاربران خبرآنلاین نوشت: تصویب قوانینی که در آن کار کارشناسی نشده با شکست روبه رو می شه.

کاربر دیگری عنوان کرد: یک اشتباهی که دولتمردان و نمایندگان دارند، اینه که فکر می کنند پولی که از شاغلین بابت بیمه دریافت می کنند، باید به بازنشسته ها حقوق بدهند!!! پس حق بیمه ای که یک بازنشسته طی 30 سال پرداخت کرده، چی میشه؟

کاربری متذکر شد: به هیچ عنوان موافق نیستم. متاسفانه آقایان به جای کار کردن روی افزایش بهره وری و درآمدزایی صندوق های بازنشستگی، ساده‌ترین راه را انتخاب کرده اند و مثل همیشه تمام بار را روی دوش مردم گذاشتند. با این اقتصاد بیمار و سطح درآمد پایین و عدم برخورداری از استانداردهای زندگی برای اغلب جامعه افزایش سن بازنشستگی یک ظلم بزرگ به طبقه حقوق بگیر است.

یکی از کاربران خبرآنلاین عنوان کرد: مقصر این ناترازی ها کیه؟ کارگران مقصرند؟

X