خبر خوش دولت درباره حقوق بازنشستگان
پاداش پایان خدمت بازنشستگانی که سال قبل بازنشست شدهاند، هنوز پرداخت نشده است؛ فرهنگیان بازنشسته و بازنشستگان سایر وزارتخانهها در انتظار دریافت معوقات مزدی خود هستند و از تاخیر در پرداخت انتقاد دارند.
به گزارش اینتیتر به نقل از اندیشه قرن،حقوق بازنشستگان : در راستای ارائه خدمات رفاهی به بازنشستگان دولت اقدام به واریز هدیه نقدی ۳ میلیونی در حساب حقوق بازنشستگان کرده است.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سالهای کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار میکرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده میشود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده میشود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر میگیرد.
بازنشستگان کشوری سال گذشته در انتظار پرداخت پاداش پایان خدمت هستند. واریز در برخی استانها آغاز شده است.
پاداش پایان خدمت بازنشستگانی که سال قبل بازنشست شدهاند، هنوز پرداخت نشده است. فرهنگیان بازنشسته و بازنشستگان سایر وزارتخانهها در انتظار دریافت معوقات مزدی خود هستند و از تاخیر در پرداخت انتقاد دارند.
این در حالیست که پیشتر وعده داده شده بود تمام معوقات بازنشستگان تا شهریور و یا نهایتاً مهرماه واریز میشود.
در حال حاضر واریز پاداش پایان خدمت به تازگی در برخی استانهای کشور آغاز شده است. براساس دادههای دریافتی، ۴۰ درصد مبلغ پاداش بازنشستگان سال ۱۴۰۱ در استان کرمانشاه پرداخت شده است.
مدیرکل بودجه این استان وعده داده است «پاداش و مانده مرخصی بازنشستگان تا پایان امسال پرداخت میشود».
از قرار، بازنشستگان جهادکشاورزی برخی استانها معوقات مزدی خود را دریافت کردهاند.
منبع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تعیین شد
آصفری، نماینده مجلس نوشت: دولت منابع دیگری مثل افزایش فروش نفت و همچنین درآمد دولت از محل مولدسازی اموال شرکتها و نهادها در چهارچوب طرح مولدسازی، منابع لازم برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.
افزایش حقوق بازنشستگان از محل اجرای متناسبسازی یکی از بحثهای بودجه سال ۱۴۰۳ است که نمایندگان مجلس نسبت به درنظر گرفته نشدن منابع آن در بودجه انتقاد داشتند. اما دولت در واکنش به این انتقاد، بحث افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مطرح کرد تا منابع اجرای این طرح تامین شود، اما بخش قابل ملاحظهای از نمایندگان با این شیوه نیز مخالفت کردند.
محمدحسن آصفری (نماینده مردم اراک و عضو فراکسیون کارگری مجلس) در رابطه با این بحث دولت در بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: ما به طور جدی با افزایش حقوق بازنشستگان از طریق اجرای متناسبسازی با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مخالف هستیم زیرا این روش به افزایش تورم خواهد انجامید.
وی با بیان اینکه «این درست نیست که ما با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مثلا ۱۰۰ هزار تومان به هزینههای زندگی کارگر و بازنشسته اضافه کنیم تا مثلا ۲۰ هزار تومان به دریافتی آنان اضافه کنیم» تصریح کرد: افزایش حقوق بازنشستگان و اجرای متناسبسازی نباید بهانهای برای افزایش فشار تورمی به معیشت مردم شود و بخش عمده نمایندگان مجلس با آن مخالف هستند زیرا نوعی نقض غرض در آن وجود میآید. دولت باید منابع دیگری به جز مالیات را که از سفره مردم است، برای اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان در نظر بگیرد.
عضو فراکسیون کارگری ادامه داد: ما معتقدیم دولت میتواند به جای فشار مالیاتی به مردم، و به ویژه اقشار فرودست، از منابع دیگر غیرمالیاتی مثل افزایش فروش نفت و همچنین درآمد دولت از محل مولدسازی اموال شرکتها و نهادها در چهارچوب طرح مولدسازی، منابع لازم برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چه میشود؟
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ قرار است که بیمه شدگان و مستمری بگیران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی از ابتدای سال جدید در موقع خرید مایحتاج و لوازم مورد نیاز خود یک درصد مالیات ارزش افزوده بیشتر بپردازند ولی منابع حاصله به جیب دولت برود و برای متناسبسازی بازنشستگان کشوری و لشگری و.. هزینه شود!
وزیر اقتصاد در پیشنهادی جدید، از تصمیم عجیب دولت برای تامین اعتبار متناسب سازی حقوق بازنشستگان از جیب مردم خبر داده است؛ متناسبسازیای که بازهم به روال همیشه، شامل «همه» نمیشود و سر بازنشستگان کارگری بیکلاه میماند! اواخر آذرماه، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد، برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان قرار شد، یک درصد به نرخ مالیات ارزش افزوده اضافه شود و از ۹ درصد کنونی به ۱۰ درصد افزایش یابد.
هزینه متناسب سازی حقوق بازنشستگان را مردم میدهند؟
اگر طبق آنچه اسناد قانونی میگویند «حقوق بازنشستگان براساس نرخ تورم و سبد هزینههای زندگی افزایش یابد» دیگر هیچ نیازی به متناسبسازی یا اصطلاحِ همردیفِ آن همسانسازی نیست. امروز تورم جاری بیش از ۴۵ درصد است و دولت بازهم در نسخهی اصلاحیهی لایحه بودجه ۱۴۰۳، کف افزایش حقوق سال آینده را ۱۸ درصد در نظر گرفته است و در عین حال قصد دارد از جیب خود مردم از جمله بازنشستگان، منابعی فراهم کند تا حقوق بازنشستگان را افزایش دهد.
پیشنهاد افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منتقدان و مخالفان بسیار دارد؛ حتی برخی نمایندگان مجلس با این پیشنهاد تعدیلی مخالفت کردهاند. نادر مرادی، فعال صنفی کارگران شاغل و بازنشسته در این باره گفته است: دولت با افزایش مالیات بر ارزش افزوده به بهانهی اجرای متناسبسازی، دست در جیب همهی مردم از جمله بازنشستگان صندوقها کرده است تا مثلاً حقوق برخی بازنشستگان افزایش یابد؛ او میپرسد: چرا مردم باید هزینههای ناترازی صندوقهای بازنشستگی را که مقصر اصلی آن دولت است، بپردازند؟ چرا منِ کارگر سی سال به یک صندوق پول بپردازم، اما زمان بازنشستگی از مستمری برابر خط فقر برخوردار نباشم و دولتی که سالهاست به منابع من در صندوق دستدرازی کرده، بگوید یک درصد مالیات بیشتر بپرداز شاید، شاید برایت متناسبسازی را اجرا کردم!
محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: مهمترین اشکال این لایحه آن است که دولت، منابع خوبی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر نگرفته است. افزایش میزان مالیات بر ارزش افزوده، به این معناست که ما مالیات بر ارزش افزوده را از خود بازنشستگان و از جیب آنان میگیریم و بعدا به خود آنان پس میدهیم؛ بهتر است این اتفاق نیفتد.
رقم افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳
غنی نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دولت با اشاره به رقم افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ گفت: ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی به صندوق تامین اجتماعی بدهی دارد و باید مطالبات بازنشستگان از این محل جبران شود اما این موضوع در بودجه دیده نشده است. باید برای همسان سازی حقوق بازنشستگان از منابع صندوق ها استفاده شود نه اینکه با افزایش مالیات بر ارزش افزوده از جیب شاغل ها برداریم و به جیب بازنشستگان بگذاریم. با افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان مخالفم چون متناسب با تورم نیست؛ همچنین مخالف افزایش ۴۹ درصدی درآمدهای مالیاتی هستم.
- 38 بازدید