جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه قرن،جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و رقم افزایش حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۳ مشخص شد.
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
با تصویب جزء ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه از سوی مجلس شورای اسلامی، متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در طول سه سال انجام میشود.
در نشست علنی روز سه شنبه ۳۰ آبان مجلس شورای اسلامی و در ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه نمایندگان ملت با بند الحاقی یک ماده ۲۹ موافقت کردند.
در جلسه علنی امروز چهارشنبه اول آذر ماه نیز بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق ادامه یافت و جزء ۲ بند الحاقی ۲ از ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید
طبق این مصوبه، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسب سازی مستمری بازنشستگان و شاغلین اقدام کند به نحوی که در پایان سال سوم نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود.
این متناسبسازی در سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه التفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
در لایحه بودجه ۱۴۰۳ افزایش ضریب حقوق گروههای مختلف حقوق بگیر به میزان ۱۸ درصد، حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاه اجرایی به میزان ۲۰ درصد و مستمری والدین شهدا معادل حداقل دریافتی بازنشستگان کشوری افزایش خواهد یافت.
در لایحه ۱۴۰۳ کسانی که حقوق بگیر هستید، سال بعد باید حداقل ۱۰ درصد حقوقشان را به شرح ذیل مالیات بدهند:
۱-افرادی که سالیانه ۱۲۰میلیون تومان (ماهیانه ۱۰میلیون تومان) حقوق میگیرند، از مالیات معاف هستند.
۲-افرادی که بین ماهیانه ۱۰تا ۱۶میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق میگیرند، باید ۱۰درصد مالیات دهند.
۳-افرادی که بین ماهانه ۱۶میلیون و ۸۰۰ تا ۲۷میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق میگیرند، باید ۱۵درصد مالیات بپردازند.
۴-افرادی که بین ۲۷ میلیون و ۶۰۰ تا ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق میگیرند باید ۲۰ درصد مالیات بپردازند.
۵-افرادی که بیش از ۴۸ میلیون تومان حقوق میگیرند باید ۳۰درصد مالیات بپردازند.
رقم افزایش حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۳ مشخص شد
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ قرار است که بیمه شدگان و مستمری بگیران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی از ابتدای سال جدید در موقع خرید مایحتاج و لوازم مورد نیاز خود یک درصد مالیات ارزش افزوده بیشتر بپردازند ولی منابع حاصله به جیب دولت برود و برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری و.. هزینه شود! اواخر آذرماه، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد، برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان قرار شد، یک درصد به نرخ مالیات ارزش افزوده اضافه شود و از ۹ درصد کنونی به ۱۰ درصد افزایش یابد.
حقوق بازنشستگان
افزایش حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۳
اگر طبق آنچه اسناد قانونی میگویند «حقوق بازنشستگان براساس نرخ تورم و سبد هزینههای زندگی افزایش یابد» دیگر هیچ نیازی به متناسبسازی یا اصطلاحِ همردیفِ آن همسانسازی نیست. امروز تورم جاری بیش از ۴۵ درصد است و دولت بازهم در نسخهی اصلاحیهی لایحه بودجه ۱۴۰۳، کف افزایش حقوق سال آینده را ۱۸ درصد در نظر گرفته است و در عین حال قصد دارد از جیب خود مردم از جمله بازنشستگان، منابعی فراهم کند تا حقوق بازنشستگان را افزایش دهد.
پیشنهاد افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منتقدان و مخالفان بسیار دارد؛ حتی برخی نمایندگان مجلس با این پیشنهاد تعدیلی مخالفت کردهاند. نادر مرادی، فعال صنفی کارگران شاغل و بازنشسته در این باره گفته است: دولت با افزایش مالیات بر ارزش افزوده به بهانهی اجرای متناسبسازی، دست در جیب همهی مردم از جمله بازنشستگان صندوقها کرده است تا مثلاً حقوق برخی بازنشستگان افزایش یابد؛ او میپرسد: چرا مردم باید هزینههای ناترازی صندوقهای بازنشستگی را که مقصر اصلی آن دولت است، بپردازند؟ چرا منِ کارگر سی سال به یک صندوق پول بپردازم، اما زمان بازنشستگی از مستمری برابر خط فقر برخوردار نباشم و دولتی که سالهاست به منابع من در صندوق دستدرازی کرده، بگوید یک درصد مالیات بیشتر بپرداز شاید، شاید برایت متناسبسازی را اجرا کردم!
محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: مهمترین اشکال این لایحه آن است که دولت، منابع خوبی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر نگرفته است. افزایش میزان مالیات بر ارزش افزوده، به این معناست که ما مالیات بر ارزش افزوده را از خود بازنشستگان و از جیب آنان میگیریم و بعدا به خود آنان پس میدهیم؛ بهتر است این اتفاق نیفتد.
غنی نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دولت با اشاره به رقم افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ گفت: ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی به صندوق تامین اجتماعی بدهی دارد و باید مطالبات بازنشستگان از این محل جبران شود اما این موضوع در بودجه دیده نشده است. باید برای همسان سازی حقوق بازنشستگان از منابع صندوق ها استفاده شود نه اینکه با افزایش مالیات بر ارزش افزوده از جیب شاغل ها برداریم و به جیب بازنشستگان بگذاریم. با افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان مخالفم چون متناسب با تورم نیست؛ همچنین مخالف افزایش ۴۹ درصدی درآمدهای مالیاتی هستم.
دولت تسهیلات مختلفی را برای بازنشستگان ارائه میدهد به منظور حمایت از زندگی آنها پس از بازنشستگی. این تسهیلات عموماً شامل موارد زیر است:
بازنشستگی: دولت قوانین و برنامههای بازنشستگی را تدوین کرده است که به بازنشستگان امکان پرداخت ماهیانه یا سالیانه درآمدی ثابت را فراهم میکند. این بازنشستگی میتواند مبتنی بر سن، سابقه کار، و میزان حقوق دریافتی در دوران کاری باشد.
درمان و بهداشت: دولت به بازنشستگان در زمینه خدمات درمانی و بهداشتی کمک میکند. این شامل پوشش بیمهای برای خدمات پزشکی، داروها، مشاوره، و تجهیزات پزشکی است. همچنین، تسهیلاتی مانند برنامههای پیشگیری و توانبخشی نیز برای بازنشستگان فراهم میشود.
تسهیلات مسکن: دولت ممکن است برنامهها و تسهیلاتی را برای کمک به بازنشستگان در خرید، اجاره یا تغییر مسکن فراهم کند. این شامل وامهای مسکن با شرایط ویژه، تخفیفات مالیاتی و برنامههای اجاره مسکن است.
تسهیلات اجتماعی: دولت ممکن است برنامههایی را برای تسهیلات اجتماعی ارائه دهد که بازنشستگان را در برابر نیازهای روزمره کمک میکند. این شامل تسهیلات حمل و نقل، کارگردانی خدمات عمومی، تخفیفات فرهنگی و تفریحی، و تسهیلات ورزشی میشود.
تسهیلات دولت برای بازنشستگان هدفشان حمایت از بازنشستگان و بهبود کیفیت زندگی آنها است. این تسهیلات میتوانند بسته به سیاستها و منابع موجود در هر کشور متفاوت باشند.
- 39 بازدید