بزرگترین بحران صندوقها این است که از نقطه سر به سر عبور کردهاند
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، در مورد سن بازنشستگی گفت: در حال حاضر 18 صندوق بازنشستگی در کشور داریم که برخی دولتی و تعدادی غیر دولتی هستند. بزرگترین بحران صندوقها این است که از نقطه سر به سر عبور کردهاند که علتهای مختلفی دارد و دو علت اصلی یکی اینکه امید به زندگی از 54 به 74 سال افزایش یافته و متوسط سن بازنشستگی 51 سال شده و صندوقها نمیتوانند از مستمریها را بپردازند.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مسئله دوم باید درآمد صندوقها پایدار باشد و بازنشستگان هم به این اعتقاد دارند که درآمد صندوق پایدار باشد و دو سنجه برقراری مستمری بازنشستگی و افزایش سن بازنشستگی وجود دارد که مجلس روی آن توافق کرده است و کسانی که بین 28 تا 30 سال سابقه دارند تغییری نمیکنند. بین 25 تا 28 سال سابقه برای هر سال 2 ماه اضافه، بین 20 تا 25 سال سه ماه و بین 10 تا 20 سال چهارماه و کمتر از 10 سال سابقه 5 سال به دوران بیمهپردازی اضافه میشود. اما از طرف دیگر مجلس سقف بازنشستگی را برای آقایان از 65 سال به 62 سال و برای بانوان 55 سال قرار داده حداکثر سن بیمهپردازی برای آقایان 35 سال و بانوان 30 سال در نظر گرفته است.
عسگریان گفت: قوانین سختی کار و سایر قوانین هم به قوت خود باقی است و باید برای ایجاد تعادل درآمد و هزینه صندوقها چارهای جز افزایش سن بازنشستگی نیست از طرفی امتیاز بازنشستگی هم به ازای هر سال 2.5 درصد اضافه میشود و سایر قوانین سر جای خودش باقی است.
وی گفت: صندوق تأمین اجتماعی بازنشستگی کشوری و لشکری که 80 درصد بازنشستگان را شامل میشود ملاک مستمری را متوسط حقوق 2 سال آخر خدمت در نظر میگیرند. در برخی کشورها میانگین سه سال و برخی نیز پنج سال را در نظر میگیرند.
به گفته معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزایش سن بازنشستگی مهمترین سنجه برای مستمری است. البته تا سه سال آینده چیزی به صندوقها اضافه نمیشود و بعد از آن کمی نفس میکشند و مشکل آنها به تدریج حل میشود.
عسگریان مهمترین دلیل ناترازی صندوقها را ناشی از قوانینی دانست که منابع مالی آن دیده نشده است اما از چند سال قبل مجلس اصل 75 قانون اساسی را مطرح کرد که هر طرحی باید دارای منابع مالی باشد و مجلس نمیتواند طرحی مصوب کند که منابع آن را پیشبینی نکرده باشد.
وی گفت: در لوایح شش گانه اقتصادی قرار است نظام بیمهای کشور را تغییر دهیم و تاکنون 50 جلسه بررسی شده است.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد دلایلی سومدیریت صندوقها و همچنین قرارداد کارگر و تأمین اجتماعی و جنبه شرعی بودن این قراردادها گفت: صندوقها هم حرف دارند و با ذینفعان مذاکره میکنند البته قبول دارم سومدیریت در صندوقها بوده است. برخی از صندوقها وضع سیاسی نارکارآمدی داشته و افراد غیر مرتبط در آن قرار گرفتهاند. اما به هر حال یک ارثی اکنون رسیده است و ما میگویم باید این مشکل به صورت مشاعی بین بازنشستگان و صندوق حل شود.
عسگریان گفت: مهمترین مسئله شفافیت و استفاده از پنجره واحد اطلاعات است. درست است که پیمان بستهایم که بعد از 30 سال مستمری بدهیم اما وقتی میگوییم در توان من نیست باید این مشکل را بین صندوق و بازنشسته حل کنیم.
وی گفت: در شش صندوق بزرگ بازنشستگی که 75 درصد بازنشستگان را شامل میشود شامل صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، روستاییان، عشایر، فولاد، وکلا و آیندهساز در هیأت امنای این صندوقها یک ترکیب 9 نفره است که دو نفر نماینده کارگران، یک نماینده بازنشسته، یک نماینده کارفرما حضور دارند که باید این افراد در تصمیمات هیأت امنا دخالت داشته باشند و سه جانبه گرایی در آن حتماً باید رعایت شود.
منبع :فارس
- 1 بازدید