انتقاد از هیئت رئیسه وحقوق بازنشستگان محور تذکرات مجلس
نمایندگان در جلسه علنی امروز در تذکرات خود درباره وضعیت بیکاری در کشور، مذاکره با آمریکا، حقوق بازنشستگان، وضعیت نیروگاه هستهای بوشهر، وضعیت معلمان و... به مسئولان دولتی تذکر دادند که در این گزارش میخوانیم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، تذکرات شفاهی یکی از ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که هر نماینده در جلسه علنی موضوع ملی که مبتلابه جامعه است یا مسئلهای در حوزه انتخابیه خود را به گوش مسئولان اجرایی رسانده و پیگیری میکند. هر نمایندهای 2 دقیقه فرصت دارد تا تذکر شفاهی خود را در جلسه علنی قرائت کند.
بنابراین گزارش در هر جلسه مجلس فقط تعدادی از نمایندگان به قید قرعه میتوانند تذکر شفاهی بدهند و ممکن است نمایندهای یک ماه در نوبت باشد اما نتواند تذکر خود را بیان کند، در این موارد نمایندگان میتوانند از تذکرات کتبی استفاده کنند.
وقتی تذکری در صحن قرائت میشود، برای رئیس جمهور یا دفاتر وزارتخانههای مختلف ارسال میشود، علاوه بر این باید برای پاسخگیری بهتر نیز تدبیر شود. طبیعتا اگر به تذکرات نمایندگان پاسخی ندهند، عکس العملهای جدیتر باید انجام شود.
در ادامه این گزارش تذکرات شفاهی نمایندگان به مسولان اجرایی کشور در این جلسه قوه مقننه را میخوانیم:
*عبداللهی: باید از جوانان حقالتدریسی در آموزش و پرورش استفاده کرد
بیت الله عبداللهی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: بازنشستهها هنوز منتظر قانون همسانسازی هستند و بحث تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نیز وجود دارد. عدهای کارفرما حقوق کارکنان خود را نمیدهند و منابعی که از دولت میگیرند، به دست این زحمتکشان نمیرسد.
وی افزود: باید از جوانان حقالتدریسی در آموزش و پرورش استفاده کرد. چون هم آموزش دیدهاند و هم جوان هستند.
*دهها هزار نخبه بیکار در کشور داریم
همچنین مجتبی ذوالنور نماینده قم در مجلس شورای اسلامی ، عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: به سکانداران محترم مجلس و دولت عرض میکنم که امروز مشکل مردم ما تخریب قانون و بازگرداندن دو تابعیتها به کرسیهای مدیریتی و مسئولیتی کشور نیست.
وی ادامه داد: دهها هزار نخبه بیکار داریم. دهها هزار مدیر باسواد، مجرب و تحصیل کرده داریم؛ چرا شما از واقعیات جامعه و حقایق زندگی مردم، خودتان را دور نگه میدارید؟ به رئیس محترم مجلس هم ناظر به توضیحاتی که دادم تذکر میدهم که مردم را دور نزنید. امروز با افتضاحی که در مجلس بود مخالفت شد و نخواهید که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی بازگشت دو تابعیتها را دنبال کنید؛ امروز نمایندگان به نظر مردم خود عمل کردند.
*انتقاد نماینده تهران از عدم تکمیل فازهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر
بنابراین گزارش، زینب قیصری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری با بیان اینکه «متاسفانه امروز در حوزه صنعت هستهای که به تبعات و تحریمهایش دچار شدهایم اما از ثمره آن استفاده نکردهایم»، اظهار کرد: ناترازی برق رکورد یک سوم توان تولید را زده است اما خبری از تنوع بخشی به سوخت نیروگاههای کشور و توسعه نیروگاههای هستهای نیست و فی الحال فقط 1.7 درصد از برق ایران از نیروگاههای هستهای تولید میشود یعنی کمتر از یک پنجم میانگین دنیا.
وی افزود: ایرانی که اولین کشور دارای نیروگاه هستهای در منطقه بود طی سالهای اخیر قافیه را به امارات و عربستان و حتی گرجستان باخته است؛ ابتدای دهه 90 بود که نیروگاه اتمی بوشهر که با ظرفیت 1000 مگاوات به شبکه برق اضافه شد در حالی که بنا بود فاز 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر ساخته شود اما با بیتوجهی صورت گرفته طی سالیان گذشته توسعه این واحدها در کشور مسکوت ماند و تکمیل آن همچنان در هالهای از ابهام است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «در برنامه هفتم دولت موظف شد که تا پایان برنامه توان تولید برق هستهای را به 3 هزار مگاوات برساند و تا 1420 این عدد به 20 هزار مگاوات برسد»، عنوان کرد: اقبال جهانی به سمت نیروگاههای اتمی رفته چرا که ساخت نیروگاههای اتمی کاملاً اقتصادی و با مزیت است. عربستان، امارات، ژاپن، کره جنوبی و چین تعداد رآکتورهای اتمی خود را طی دهه گذشته به شدت افزایش دادهاند؛ تولید انرژی پاک، طول عمر بیشتر، هزینههای پایین سوخت و هزینههای بهرهبرداری بسیار کمتر، تولید هیدروژن و آب شیرین اهمیت بیشتری به انرژی هستهای داده است. انرژی هستهای انرژی مطمئن و قابل اعتمادی است که با سرما و گرما و شرایط اقلیمی تغییر خاصی در تولید آن ایجاده میگردد و چه بخواهیم و چه نخواهیم انرژی آینده انرژی هستهای خواهد بود.
* دولت و مجلس از جامعه مظلوم کارگری دفاع کند
همچنین جمشید قائم مقام، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در تذکری گفت: این همه قربانی در معادن، این همه خانوادههای داغدار و این همه فرزندانی که هر روز یتیم میشوند، جای تاسف دارد. آقای قالیباف و آقای پزشکیان تا کی باید عزادار بیعرضگی و طمع پیمانکارانی باشیم که جان مردم را فدای سودهای نجومی خودشان میکنند؟ وظیفه مجلس و وظیفه دولت چیست؟ فقط تسلیت گفتن و مماشات؟ برای چندمین بار هشدار میدهم و متذکر میشوم که خواست معدنچیان، خواست کارگران و خواست نیروهای شرکتی جمع کردن بساط این بردهداری نوین و حمایت مستقیم دولت از جامعه با غیرت و مظلوم کارگری ایران است.
*نصیبی: قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجرا شود
در ادامه این جلسه نیز امید نصیبی در تذکر شفاهی خود گفت: ما هیچ جوابی در مقابل مردم درخصوص همسانسازی و افزایش حقوق بازنشستگان نداریم؛ فردی از آزادگان سرافراز تنها 9700 تومان افزایش داشته که مبلغ 10 هزار تومان باید برای چاپ آن هزینه کند: با این اقدامات دیگر هزینهای برای نظام درست نکنید.
وی خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: علیرغم وعده شما برای رفع مشکل و در اولویت قرار دادن نهضتیهای غیر ایثارگر سال 92 هیچ اقدامی صورت نگرفته آن هم در شرایطی که کمبود معلم وجود دارد. آنها بین مجلس و دولت سرگردان هستند.
*انتقاد حاجی دلیگانی از عملکرد هیئت رئیسه مجلس
به گزارش تسنیم، حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس در این جلسه در تذکری به هیئت رئیسه مجلس گفت: طرحها با امضای 15 نفر از نمایندگان اعلام وصول میشود اما اتفاقی که الان انجام میشود موجب حبس افکار نمایندگان شده است؛ چندین طرح از سوی نمایندگان ارائه شده است در این شرایط معاونت قوانین چه حقی دارد که میگویند باید پیش طرح ارائه شود ؛ چرا اجازه داده میشود چنین بدعتهایی گذاشته شود؟
وی با اشاره به طرح محکومیتهای مالی گفت: الان هزاران نفر به دلیل عدم اصلاح این قانون در زندان به سر میبرند آیا نمایندگان و اعضای مجلس میتوانند در این باره پاسخگو باشند؟
نماینده شاهین شهر خطاب به هیئت رئیسه گفت: باید اجازه داد نماینده نماینده باشد و مطابق قانون اساسی وظیفه نمایندگیاش را انجام دهد؛ بنا نیست که کارها دستوری باشد چرا دستور داده میشود که جلوی طرحهای نمایندگان گرفته شود؟ چرا دهها طرح که به هیئت رئیسه ارائه شده اعلام وصول نمیشود؟ شما سوگند خورده اید که مطابق آئین نامه داخلی عمل کنید.
*تذکر نماینده اسفراین درباره حقوق بازنشستگان
همچنین هادی قوامی نماینده اسفراین در مجلس در تذکری با انتقاد از عدم اجرای کامل قوانین مربوط بازنشستگان گفت: یا نباید قانونی تصویب شود یا اگر که قانونی تصویب میشود نباید بر خلاف آن آیین نامه نوشته شود؛ الان مشاهده میکنیم که هم موضوع یکسان سازی حقوق بازنشستگان و همچنین حقوق فرهنگیان بازنشسته شده از شهریور 1400 تا اسفند به طور ناقص اجرایی میشود و این عزیزان بلاتکلیف ماندهاند.
- 27 بازدید