X

آخرین وضعیت «همسان سازی حقوق بازنشستگان»

شماره :
41267
دوشنبه 1402/09/27 ساعت 10:49

از پیشنهاد صفحه « آخرین وضعیت «همسان سازی حقوق بازنشستگان» » به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
پرداخت معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲

آخرین وضعیت «همسان سازی حقوق بازنشستگان»

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد که رشد ۱۸ درصدی حقوق‌ها در بودجه سال آینده، رقم میانگین است و دولت قصد دارد برای افرادی که حقوق پایین‌تری می‌گیرند، حقوق‌ها را رشد بیشتری بدهد و برای افراد سطح بالا رقم پایین‌تر خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آخرین وضعیت «همسان سازی حقوق بازنشستگان» و پرداخت معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر بخوانید.

مجلسی ها هر چند وقت یک بار بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان را پیش میکشند ولی به جایی نمیرسد. حقوق بازنشستگان نسبت به تورم امروز کفاف زندگیشان را نمیدهد.حقوق بازنشستگان مساله بسیار با اهمیتی است که امیدواریم برای آن راه چاره ای اندیشیده شود.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه از رشد حدودا ۵۰ درصدی سقف لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به برآورد عملکرد سال جاری خبر داد و آن را نشانه انقباضی نبودن آن دانست.

منظور در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره ادعای برخی نمایندگان مجلس درباره کسری لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: کسری بودجه به معنای تفاوت میان منابع و مصارف بودجه است. دولت فعلا بخش منابع را به مجلس ارائه کرده و هنوز بخش دوم لایحه بودجه سال آینده که مربوط به مصارف است را ارائه نکرده که البته طبق مصوبه خود مجلس بوده، بنابراین طرح موضوع کسری بودجه نادرست است.

وی افزود: شاخص مهم درباره کسری بودجه، شاخص تراز عملیاتی است که در لایحه بودجه سال آینده یک‌سوم کمتر شده است. پس منابع درآمدی دولت رشد کرده اما برآورد سقف هزینه‌ها به گونه‌ای تنظیم شده که تراز عملیاتی کمتر از سال جاری شود.

معاون رئیس‌جمهور با دفاع از ساختار بودجه سال آینده افزود: تعداد احکام در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نسبت به بودجه سال جاری یک‌سوم شده و ارقام کلی آن به طور فنی و واقعی دیده شده و به گفته کارشناسان، یکی از بهترین لوایح بودجه تنظیم شده و احکام زائد از آن حذف شده است.

منظور کاهش درآمدهای نفتی در لایحه بودجه سال آینده را ناشی از همین برآوردهای کارشناسی دقیق خواند و افزود: طبق محاسبات ما دولت در سال آینده یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه نفت خام به قیمت ۷۱ دلار و با نرخ تسعیر ۲۸۵۰۰ تومان خواهد فروخت. بنابراین بدون اینکه نرخ ارز کالاهای اساسی مردم را افزایش دهیم، درآمدهای نفتی را در بودجه محاسبه کردیم.

کسری بودجه به چه معنا است؟

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در ادبیات اقتصادی هر چه با عنوان اوراق بدهی منتشر می‌شود به معنای کسری بودجه است. در لایحه بودجه سال آینده مجبوریم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کنیم چراکه باید بازپرداخت اوراق بدهی فروخته‌شده در سال‌های قبل را تامین کنیم و دولت عملا هیچ درآمدی از فروش اوراق بدهی به دست نمی‌آورد.

در لایحه بودجه سال آینده مجبوریم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کنیم

وی با توضیح کسری بودجه آشکار و پنهان، افزود: کسری بودجه پنهان همین بیش‌برآورد درآمدها است و ما سعی کردیم که درآمدها با اطمینان حداکثری محقق شود. کسری بودجه آشکار هم همین انتشار اوراق بدهی است که البته توضیح دادم برای جبران اوراق منتشرشده در دوره گذشته است.

تکالیف غیرقابل اجرا در برنامه هفتم

منظور اضافه کرد: برخی نمایندگان مجلس بر مبنای تکالیف عظیمی که در برنامه هفتم توسعه برای دولت تصویب کرده‌اند می‌گویند دولت برای اجرای آنها دچار کسری بودجه است. در پاسخ باید گفت که احکام لایحه برنامه هفتم توسعه هنوز در شورای نگهبان تایید نشده و مورد اختلاف ما و مجلس است و نمایندگان نباید انتظار داشته باشند دولت موارد اختلافی در برنامه هفتم را در لایحه بودجه سال آینده ببیند. با تصویب نهایی برنامه هفتم توسط شورای نگهبان، متناسب با میزان درآمدها احکام برنامه هفتم را لحاظ خواهیم کرد.

به گفته رئیس سازمان برنامه، دولت برای حمایت از بازنشستگان در لایحه بودجه سال آینده، متناسب با درآمدهای قابل تحقق، افزایش ۲۰ درصدی حقوق را لحاظ کرده است.

منظور تاکید کرد که برآورد دولت از درآمدها در لایحه بودجه سال آینده، سقف درآمدهای قابل تحقق است و نمایندگان نباید آن را افزایش دهند.

رشد درآمدهای مالیاتی صرفا با اخذ مالیات از فراریان مالیاتی

وی از برآورد دقیق تامین یارانه نان و دارو در بودجه سال آینده خبر داد و درباره رشد درآمدهای مالیاتی هم گفت: تمرکز دولت سیزدهم به تور انداختن فراریان مالیاتی است. در سال ۱۳۹۹ میزان درآمدهای مالیاتی ۱۹۹ هزار میلیارد تومان بود که دولت سیزدهم صرفا با اخذ مالیات از فراریان مالیاتی، توانست تحولی در درآمدهای مالیاتی ایجاد کند و این مهم با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی به دست آمده است.

معاون رئیس‌جمهور رشد سالانه درآمدهای مالیاتی در سال‌های اخیر را حدود ۵۰ درصد دانست و رشد درآمدهای مالیاتی سال آینده را هم در همین محدوده عنوان کرد.

منظور با توجه به مخالفت مجلس با افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده، از احتمال حذف این حکم در اصلاحیه لایحه بودجه خبر داد. بنابراین ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش درآمدها از این محل، از سقف درآمدهای دولت کاسته خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از افزایش منطقی معافیت‌های مالیاتی برای حقوق‌بگیران و اصناف در سال آینده خبر داد.

وی از ضرورت سرمایه‌گذاری درآمدهای نفتی در صندوق ثروت ملی سخن گفت و بر مدیریت هزینه‌های دولت با درآمدهای مالیاتی همچون کشورهای توسعه‌یافته تاکید کرد و گفت: دولت سیزدهم به دنبال کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی است و در سال جاری بیش از ۴۰ درصد درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی واگذار شده تا صرف سرمایه‌گذاری شود.

منظور افزود: ایده‌آل دولت سیزدهم این است که تمام درآمدهای نفتی صرف توسعه بخش نفت و سرمایه‌گذاری در صندوق ثروت ملی شود و در سال‌های آینده این را دنبال خواهیم کرد.

مجلس احکامی در برنامه هفتم تصویب کرده که قابل اجرا نیست.

رئیس سازمان برنامه درباره سرنوشت اجرای احکام برنامه هفتم توسعه هم گفت: برنامه ششم توسعه صرفا ۳۰ درصد اجرا شد اما دولت سیزدهم به دنبال آن است که برنامه هفتم توسعه قابل اجرا باشد. نمایندگان مجلس در لایحه برنامه هفتم مواردی را تصویب کردند که اجرای همه آن از عهده دولت برنمی‌آید و صرفا حقوق مکتسبه و توقعاتی در اقشاری ایجاد خواهد کرد و اینگونه قانون تصویب کردن ایراد دارد. ما اعتقاد داریم که برخی مصوبات مجلس با ظرفیت‌های درآمدهای دولت قابل اجرا نیست و این موضوع را به شورای نگهبان اعلام کرده‌ایم.

رشد حقوق‌ها به نفع کمتربگیران

منظور تاکید کرد که رشد ۱۸ درصدی حقوق‌ها در بودجه سال آینده، رقم میانگین است و دولت قصد دارد برای افرادی که کمتر حقوق می‌گیرند، رشد بیشتری بدهد و برای افراد سطح بالا رقم پایین‌تر خواهد بود و میزان افزایش حقوق‌ها به طور پلکانی توسط شورای حقوق و دستمزد تعیین خواهد شد.
اصلاح بودجه به مجلس ارسال خواهد شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه با توجه به رد کلیات لایحه بودجه توسط مجلس گفت:‌ اصلاحیه مدنظر مجلس در هفته آینده تهیه خواهد شد و نگرانی نمایندگان را رفع خواهیم کرد.

وی درباره حقوق بازنشستگان هم توضیح داد: در اصلاحیه بودجه، همسان‌سازی بازنشستگان با شتاب بیشتری اجرا خواهد شد. سایر ایرادات نمایندگان هم درباره مصارف بودجه بود که ما هنوز این بخش را به مجلس ارسال نکرده بودیم اما مجلس از آن ایراد گرفت./ایرنا

جزییات مهم از پرداخت معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان

مرتضوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دارای بیشترین میزان ارباب رجوع عنوان و اظهار کرد: شاید به تمام درخواست‌ها پاسخ مثبت داده نشده باشد، اما قطعاً به تمام درخواست‌ها رسیدگی‌شده و به آن‌هایی که مقدور بوده حتماً پاسخ مثبت داده شده است. گاهی هم درخواست‌ها به حق است، اما شاید امکان اجابت همه آن‌ها برای وزارت رفاه فراهم نبوده است لذا با نهایت توان تلاش می‌کنیم که درخواست‌های مردم را پیگیری کرده و رضایت آنان را جلب نمائیم.

اولین تماس‌گیرنده در این برنامه، شهروندی بود که در خصوص وضعیت نامناسب حقوق و مزایای مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای و همچنین جایگاه و ماهیت این سازمان در دولت و مجلس انتقاد کرد که وزیر کار در پاسخ به نکات گفت: این مطالبات، مطالبات انباشته شده سنواتی است که رسوب کرده است. البته همکاران ما در سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای اقدامات خوبی انجام داده‌اند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهم‌ترین گام در راستای بهبود وضعیت کارکنان سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای را افزایش ضریب حقوقی همکاران سازمان و فوق‌العاده‌ها عنوان کرد.

وی ادامه داد: اقدام بسیار بزرگی که در دولت سیزدهم انجام شد تناسب درآمد و هزینه در سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای است که اکنون مراکز این سازمان می‌توانند با بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ انعقاد قرارداد نموده و از آن محل منابعی به‌دست آورده و در حوزه جاری هزینه کنند.

مرتضوی اظهار کرد: نظام آموزشی ما باید در طرحی نو متحول شود. یکی از شیوه‌های تحول در نظام آموزشی کشور، گذر از آموزش‌های نظری و گرایش به آموزش‌های عملی از جمله آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای است، بستر کار هم در نظام آموزشی ما فراهم شده و مراکز آموزشی فنی‌وحرفه‌ای از دستگاه‌هایی است که می‌تواند ایده‌ها را به پدیده عملی و اجرایی تبدیل کند.

وی بیان کرد: خوشبختانه اساسنامه سازمان نیز که به استناد اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیون مربوطه به تصویب رسید، ابلاغ شده است.

وزیر رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال یکی دیگر از تماس‌گیرندگان در زمینه مسائل مربوط به اشتغال، رفاه، مسائل بیمه‌ای و لوازم پزشکی معلولین نیز اظهار کرد: باید عزم خود را جزم کنیم تا بنا به تعبیر مقام معظم رهبری، بیمار به جز رنج بیماری، رنج دیگری را نداشته باشد. دو سال گذشته هم به مراکز نگهداری افراد دارای معلولیت کمک‌های ویژه‌ای شده و فراخور توان مالی، افزایش مستمری مناسبی انجام شده است، اما همه اذعان داریم با این وجود کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد.
وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از انواع داروها تحت پوشش دستگاه‌های بیمه‌گر هستند. ممکن است برخی از نیازهای شما تحت پوشش قرار نگرفته باشد که به رئیس سازمان بهزیستی کشور دستور پیگیری‌های لازم را می‌دهم.

هیچ مددجوی نیازمندی پشت نوبت سازمان بهزیستی نیست

مرتضوی با بیان اینکه طبق دستورات مؤکد رئیس جمهوری، هیچ مددجوی نیازمندی پشت نوبت سازمان بهزیستی نیست، خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تعداد افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی از حدود ۹۴۰ هزار نفر به یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر رسیده است.

وی گفت: البته در حوزه مسکن ویژه معلولان اقدامات خوبی صورت گرفته و ۳۲ هزار واحد مسکونی طی دو سال گذشته ساخته شده است.

وزیر کار اضافه کرد: ۱۰۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت به جامعه شاغلان اضافه شدند و امسال هم آحاد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مورد توجه قرار گرفتند و منابع خوبی از محل تسهیلات تکلیفی دولت که مقرر کرده است در اختیار جامعه هدف قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از تماس‌گیرندگان از جامعه بازنشستگان نکاتی در خصوص جلسه‌ای که قرار بود با رئیس سابق صندوق بازنشستگی کشوری برای حل مشکلات بازنشستگان به‌ویژه بحث بیمه و معیشت آنان برگزار شود، مطرح و گفت که متأسفانه آن جلسه برگزار نشد.

مرتضوی در پاسخ به سوال این بازنشسته گفت: در سفر استانی به استان البرز در حضور استاندار چندین ساعت پای سخنان جامعه بازنشستگان نشستیم. آنجا چند بحث مطرح شد که یکی از مباحث در خصوص بیمه تکمیلی بود. در سال ۱۴۰۲ هم شرح خدمات بیمه تکمیلی و هم منابع آن افزایش یافت.

وی تصریح کرد: در خصوص مستمری و همسان‌سازی بازنشستگان، بخشی انجام شده و برای بخش دیگر، هفته گذشته دو جلسه با حضور نمایندگان آحاد مختلف بازنشستگان و یک جلسه هم با حضور سازمان برنامه و بودجه داشتیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار امیدواری کرد: حقوق بازنشستگانی که در چارچوب قانون همسان‌سازی ایجاد شده، تأمین منابع شود و امید است تا پایان سال توفیق داشته باشیم بدهی به بازنشستگان بابت این موضوع نداشته باشیم.

X